Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 10.10.2020 21:47:11

Ljubljančani iz Celovca s tremi goli zaloge

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 3. kroga uvodnega dela alpske lige v Celovcu premagali drugo zasedbo moštva KAC s 4:1 (2:0, 2:1, 0:0). V tem delu tekmovanja za točke seštejejo dve tekmi istih nasprotnikov, druga tekma med Celovčani in Ljubljančani bo v četrtek v Ljubljani.

Ljubljančani so v novi sezoni prve točke dobili za seštevek obeh slovenskih derbijev z Jeseničani (zmaga 6:1 in neodločen izid 2:2), danes pa so opravili pol naloge proti celovški drugi ekipi.

Zmaji so povedli v šesti minuti, ko je zadel Luka Ulamec, že v sedmi pa je na 2:0 povišal Martin Bohinc. Zdelo se je, da bo delo Olimpije lahko, a nato se je gostom strelsko ustavilo.


Za nameček so domači v drugi tretjini izid še znižali (v vratih Olimpije je bil danes Tilen Spreitzer), a je nato Nik Simšič še pred koncem drugega dela poskrbel za novo povišanje vodstva. Pol minute pred odmorom pa je nato gostujoča ekipa izkoristila še številčno prednost in z zadetkom Žige Panceta postavila izid 4:1, ki je bil nato ob zadnji tretjini brez golov tudi končni.

Ljubljanska ekipa ima tako pred "povratno" tekmo s celovško, ki bo v Tivoliju čez pet dni, zalogo treh zadetkov.

V tem uvodnem delu nato Ljubljančane čaka še dvojni dvoboj z drugim moštvom Linza, tekmi bosta 17. in 22. oktobra, 24. oktobra pa se bo začel redni del alpske lige, ko bodo vse ekipe igrale po ligaškem sistemu z vsemi in bodo tudi točke delili za vsako posebej.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike