pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 01.04.2019 21:51:22

Ljubljančani polfinale začeli z zmago

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi alpske lige na domačem ledu premagali Lustenau s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). V polfinalu moštvi igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v sredo v Lustenauu.

Ljubljančani so si polfinale, ki je bil eden minimalnih ciljev v sezoni, priigrali težje od pričakovanj. V četrtfinalni seriji proti Rittnu so igrali po sistemu toplo-hladno. Čeprav so si tekmeca sami izbrali, na prvih dveh tekmah v gosteh niso našli prave rešitve za Ritten in so tekmi končali celo brez brez doseženega zadetka (0:4 in 0:5).

Na domačih tekmah je bila slika povsem drugačna, trem visokim zmagam (3:0, 6:2 in 4:1) pa so Ljubljančani nato na šesti tekmi dodali še prvo v gosteh (3:1) in si zagotovili polfinale.

V njem imajo prednost domačega terena, tekmeca pa so dobili šele v soboto zvečer, saj sta Lustenau in mlada ekipa Salzburga igrala sedem tekem. Nazadnje so bili uspešni hokejisti Lustenaua, ki so zaostanek 2:3 v zmagah spremenili v končni uspeh s 4:3.


Olimpija, v rednem delu je bila druga (Lustenau pa šesti), je v prvem delu sezone s to ekipo doživela po eno zmago in poraz.

Danes so domači začeli odločno, igrali so tudi na krilih dobre forme doma v zadnjih tekmah, kjer so nanizali osem zmag. Tudi tokrat so stisnili tekmece, ki jih je večkrat reševal vratar Matthieu Corbeil. A je sredi prve tretjine vendarle klonil, potem ko ga je z igralcem več premagal Sašo Rajsar. Dve minuti pozneje so domači po lepi akciji povišali vodstvo, po podaji izza gola je zadel Aleš Mušič.

V nadaljevanju so gostje nekoliko zadihali in tudi sami ogrožali Žana Usa, a so najprej domači povedli s 3:0, zadel je Gal Koren, ko je ob številčni prednosti tekmecev pobegnil v protinapad; gostje so sicer kmalu zatem znižali, toda Olimpijina igra je bila dovolj zanesljiva, da ni dovolila preobrata.

Tudi v zadnjem delu so imeli domači vse pod nadzorom (streli na koncu 47-23), dvakrat zadeli tudi okvir gola, ko pa so minuto in pol pred koncem gostje skušali brez vratarja priti do znižanja, pa je Aljaž Chvatal pobegnil v protinapad in za potrditev zmage dosegel gol v nebranjeno mrežo.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike