nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 26.02.2019 21:30:32

Jeseničani so se znesli nad Milančani

Drago Cvetanovič
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na tekmi alpske lige premagali Milano s 7:0 (3:0, 3:0, 1:0).

Jeseničani so imeli na zadnjih tekmah precej težav z učinkovitostjo, kar je bilo še posebej opazno na prejšnji domači tekmi z Lustenauom, ko kljub kar 49 strelom proti vratom tekmecev niso zmagali. Danes so to vendarle popravili, proti eni najslabših ekip v ligi, predzadnjemu Milanu, so se domači napadalci dodobra razigrali in na koncu dosegli sedem golov.

V nekoliko pomlajeni zasedbi so podobno učinkovito sicer zaigrali že dan prej, ko so na prvi četrtfinalni tekmi domačega prvenstva premagali Mariborčane s 13:0.


Za devetouvrščeno ekipo lige zadnje tekme rednega dela regionalnega tekmovanja nimajo več kakšnega posebnega pomena, saj je že nekaj časa jasno, da ne morejo priti neposredno v končnico, ampak se bodo zanjo borili v kvalifikacijah, v katerih sodelujejo ekipe, ki so uvrščene od 5. do 12. mesta.

Danes je bilo hitro jasno, da se bo večer v Podmežakli za Milančane slabo končal. Domači so se po zadržanem začetku prebudili v drugi polovici prve tretjine, v polno sta zadela dvakrat Blaž Tomaževič in Mathieu Gagnon. Miha Brus je potem nadaljeval strelske vaje domačih v drugi tretjini z dvema zadetkoma, do konca tekme sta zadela še Luka Bašič in Tadej Čimžar.

To je bila zadnja tekma Jeseničanov pred domačimi gledalci v rednem delu, do konca tega jih čakajo še tri gostovanja, prvo 2. marca pri zadnji Fassi.

Značke: jesenice, milano

Članki iz rubrike