pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
1 03.01.2019 22:50:17

Zmaji uspešni, železarji pokleknili

www.alesfevzer.com
V današnjih tekmah alpske hokejske lige sta imeli slovenski ekipi polovičen izkupiček. SŽ Olimpija je v gosteh premagala Zell am See s 3:1 (2:1, 0:0, 1.0), Sij Acroni Jesenice pa so v Celovcu izgubile z ekipo KAC II s 3:7 (2:3, 1:2, 0:2).

Hokejisti SŽ Olimpije so novo leto začeli tako, kot so končali starega, z zmago. Z današnjim uspehom v Zell am seeju so niz zmag v regionalnem tekmovanju podaljšali na devet, nazadnje so izgubili 17. novembra lani, z novimi točkami pa so se povzpeli tudi tik pod vrh lestvice, pred njimi je le Pustertal.

Gostje so hitro povedli v prvi tretjini, ko sta v dveh minutah v polno zadela Gregor Koblar in Aleš Kranjc. Pozneje je bilo bolj izenačeno, domači so tudi hitro znižali, odločitev pa je padla šele ob koncu. V zadnjih minutah s se najprej slovenski hokejisti ubranili ob igralcu manj na ledu, ko pa so imeli spet na ledu vse igralce, je udaril Aleš Mušič in z zadetkom za 3:1 v 58. potrdil ljubljansko zmago.


Slabše je šlo na prvi tekmi v letu 2019 Jeseničanom. Ti so pred tremi dnevi ugnali ekipo, s katero so danes igrali Ljubljančani, s 4:0, a tokrat niso bili tako učinkoviti. V Celovcu so pri drugi ekipi moštva KAC, ki je sicer na predzadnjem mestu tekmovanja, izgubili s 3:7.

Slovenski prvaki so sicer dvakrat povedli, v prvi tretjini je za 1:0 in 2:1 poskrbel Phillipe Paradies, potem pa so domači poskrbeli za preobrat in vodstvo s 4:2. Paradies je s tretjim golom na tekmi sicer spet pripeljal goste povsem blizu, toda že 20 sekund zatem so Celovčani zadeli še enkrat. To je bil temelj za njihovo zmago, saj so v zadnji tretjini proti gostom z druge strani Karavank zadeli še dvakrat.

Naslednji tekmi bosta slovenska kluba igrala doma: Ljubljančani bodo v soboto gostili mlado moštvo Red Bulla, Jeseničani pa se bodo z isto ekipo nato pomerili v nedeljo.

Značke: hokej, olimpija, jesenice, ahl

Članki iz rubrike