stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 05.10.2017 10:21:35

Jesenice in Olimpija v vrhu lige AHL

www.alesfevzer.com
V sredo je potekal nov krog lige AHL, v katerem sta Jesenice in Olimpija prišla do prepričljivih zmag.

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 7. kroga premagali drugo zasedbo celovškega moštva KAC s 6:0 (1:0, 1:0, 4:0).  Za zeleno-bele so zadeli Andrej Hebar (15. in 32.), Aljaž Uduč (45. in 52.), Matic Kralj (47.) in Luka Ulamec (56.).
Ljubljančani so v zadnjih tednih ujeli pravi ritem; potem ko so izgubili uvodni tekmi, so zmagali na naslednjih petih. Tudi zadnja naloga teoretično ne bi smela biti prezahtevna, saj so v Ljubljano prišli celovški mladci, zadnjeuvrščena ekipa, ki še ni osvojila niti točke.

Razplet na ledu je potrdil status favorita, čeprav so Ljubljančani prvič zadeli šele v 15. minuti. Tudi nadaljevanje je bilo podobno, z večinoma enosmernim prometom pred vrati Celovca, toda zadetek je bil tudi v drugi tretjini le eden, spet pa je bil uspešen Hebar.

V zadnjem delu je steklo tudi v napadu, še štirje goli pa le še potrdili šesto zaporedno zmago zmajev v regionalnem tekmovanju. V zadnjih minutah so brez prejetega gola zdržali tudi minuto igre 3-5. Z novim uspehom pa so se Ljubljančani tudi povzpeli na vrh lestvice alpske lige, drugi je Renon, tretji pa so  Jeseničani. V naslednjem krogu bodo Ljubljančani spet igrali doma, v soboto bodo v Tivoliju gostili Bregenzerwald.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic pa so premagali Kitzbühel z 8:1 (1:0, 5:0, 2:1). 

Za železarje so zadeli Luka Bašič (3. in 55.), Miha Logar (27.), Luka Kalan (34. in 49.), Tadej Čimžar (40.), Jaka Šturm (40.) in Jure Sodja (40.).

Jeseničani so v prvih petih nastopih v alpski ligi zbrali štiri zmage, le v uvodnem nastopu so jo izpustili iz rok in dobili le točko za zmago po podaljšku. Tokrat je v Podmežaklo prišel Kitzbühel, ekipa s sredine lestvice, jeseniški hokejisti pa so niz uspehov podaljšali na pet.
Prvi zadetek je padel v tretji minuti, ko je bil uspešen Bašič, potem pa so se domači strelsko umirili. A le do 27. minute, ko so začeli zadetki padati po tekočem traku, še posebej pa si bodo domači navijači zapomnili 40. minuto, ko so domači zadeli trikrat v 44 sekundah.
Zmagovalec je bil tako seveda odločen, v zadnji tretjini so z zadetkoma Kalana in Bašiča železarji le še postavili piko na i visoki zmagi. So pa gostje pet minut pred koncem dosegli častni gol in tako preprečili vratarju Clarku Saundersu, da bi dvoboj končal brez prejetega zadetka.
V naslednjem krogu regionalnega tekmovanja bodo jeseniški hokejisti gostovali, 7. oktobra gredo v Cortino d'Ampezzo.

Značke: olimpija, jeseni, ahl

Članki iz rubrike