stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 14.04.2017 08:14:30

Presenetljiv preobrat: Olimpija vsaj za zdaj ostaja v ligi EBEL, Avstrijci pojasnili zaplet!

Grega Wernig
Avstrijske trditve glede izstopa Olimpije iz hokejske lige EBEL se za zdaj še niso izkazale za resnične.

Naslov v salzburškem časopisu "Laibach fliegt aus der LigaI (Ljubljano so vrgli iz lige) za zdaj ne drži. Avstrijci so zapisali, da Olimpija v naslednji sezoni ne bo igrala v ligi EBEL, kar pa še ni dokončno. Toda verjetno se bo ta scenarij konec aprila uresničil.

Včeraj je avstrijski časnik Salzburg Nachrichten poročal, da naj bi vodstvo tekmovanja odločitev o sodelovanju že sprejelo in da v naslednji sezoni Olimpije v tem tekmovanju ne bo. Kot poroča časnik, bi bilo po selitvi zagrebškega Medveščaka iz lige KHL v EBEL v slednji 13 ekip, da bi se izognili temu, da bi bilo v vsakem krogu eno moštvo prosto, so razmišljali tudi o povabilu Jesenic kot 14. ekipe. Nazadnje so se odločili, da bi bilo to preveč ekip, zato ostajajo pri 12 članih. Olimpija pa naj bi se za dve leti preselila v alpsko ligo. "Z drugimi moštvi smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo. Olimpija se bo za dve leti preselila v AHL in se postavila na noge. Potem bomo videli, katere ekipe bodo pripravljene za 14-člansko ligo," naj bi dejal predsednik lige EBEL Peter Mennel in dodal, da resno razmišljajo o širitvi na 14 članov, a šele čez dve leti.


PREDSEDNIK NAROBE INTERPRETIRAN
Seveda smo poklicali prvega operativca lige EBEL Christiana Feichtingerja, ki nam je povedal, da so v salzburškem časopisu narobe zapisali predsednikove besede. "Mislim, da je bil velik nesporazum in jutri (danes, op. p.) bo v časopisu popravek izjave predsednika lige Petra Mennela. Tega, kar so objavili v časopisu, predsednik ni rekel. To je glede tega vse. Skupščina lige EBEL je sklicana za 26. april in Olimpija mora na skupščini določiti, kako naprej. Vodstvo lige EBEL je skupaj z Avstrijsko hokejsko zvezo ponudilo Olimpiji, da stopi stopnico nižje, v alpsko ligo, za eno ali dve leti. Ob tem bi obdržala članstvo v ligi EBEL s pravico vrnitve v ligo EBEL, takoj ko bodo finančne in strukturne zadeve v klubu rešene," je razložil direktor Feichtinger.

CELOTEN ČLANEK SI PREBERITE V PETKOVI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, liga-ebel

Članki iz rubrike