benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 09.10.2015 11:34:46

Miha Logar: Hočemo več

Arsen Perić
Čeprav je v tej sezoni eden glavnih adutov Telemacha Olimpije, je treba vedeti, da je šele sredi poletja za sabo pustil najstniška leta. Otrok kranjske hokejske šole je zeleni dres prvič oblekel lansko sezono, spoznal se je z ligo EBEL, to tekmovalno leto pa je očitno, da je Miha Logar v tem kratkem času naredil velik korak naprej.

"Še vedno nas je veliko mladih, a smo bolj izkušeni ravno zato, ker smo lani dobili toliko priložnosti v ligi EBEL. Vsaj zase vem, da sem v glavi zelo napredoval, ne rinem z glavo skozi zid ali igram nespametno. Občutki so boljši kot lani. Bolje se počutim na ledu, veliko igram, igram dobro, zanesljivo. Zaradi pomanjkanja izkušenj še vedno ne morem igrati kot najstarejši v garderobi, ampak se trudim," nam je z odgovorom naše ugotovitve potrdil 20-letni branilec.

miha logar ap
Arsen Perić

NI IMEL VELIKO ZAUPANJA
Pravi, da se mu zdi, da to sezono nasploh vsi zmaji igrajo bolj potrpežljivo, da jim je sistem, ki se je malo spremenil, pisan na kožo, v slačilnici je vzdušje super. S svojo vlogo v moštvu je lahko zelo zadovoljen. Fabian Dahlem od prve tekme kaže, da zelo računa na tega mladeniča. Logar ima kljub mladosti veliko nalogo tudi v power playu, saj ga Nemec v ogenj pravzaprav pošilja v vseh mogočih situacijah, česar ni pričakoval. "Po pravici povedano, res nisem. Lani, po reprezentančnem SP do 20 let, nisem več toliko igral (sicer ne vem, zakaj ne), a letos sem poleti veliko treniral, trdo delal in si rekel, kar bo, pa bo. Pred sezono sem začel v četrti peterki, a trenerju sem pokazal, da lahko igram, in vlogo, ki jo imam zdaj, sem si prislužil z delom; treniral sem kot nor in to se mi je poplačalo. Na začetku Dahlem ni imel veliko zaupanja vame," je pripovedoval Miha Logar.

044-26-miha logar gw
Grega Wernig

MIHA LOGAR

044-26-TRELC logar portret mv
Marko Vavpotič

Datum rojstva: 9. 7. 1995
Kraj rojstva: Kranj
Višina/teža: 178/76
Igralno mesto: branilec
Lanske statistike v ligi EBEL:
49 tekem: 7 (2+5)
Prejšnji klubi: Triglav, Salzburg (U-18, U-20, Avt), Olimpija mladi, Olimpija

POPOLNA KOMBINACIJA
Z Mihovo minutažo bi bil gotovo zadovoljen tudi marsikateri starejši in veliko bolj izkušen oklepnik, a naš sogovornik je, kljub veliki vlogi, ki jo ima v ekipi, še vedno star le 20 let. "V določenih situacijah sem še vedno mulec, kar pomeni, da moram pobirati ploščke, skrbeti za pranje perila, da je slačilnica pospravljena ... To se mi zdi povsem prav, mlajši del ekipe to pač mora delati. Glede igre pa se mi zdi, da me soigralci, tudi tisti starejši, vedno bolj spoštujejo. Kdaj sem presenečen, ko me kakšen igralec vpraša za nasvet, kako naj igra ali kaj naredi. To mi veliko pomeni," je izpostavil.

To sezono mu je Dahlem za partnerja na branilskem položaju namenil izkušenega branilca, Avstrijca Kristofa Reinthalerja, in to odločitev pozdravlja tudi Logar. "Zelo sem zadovoljen, všeč mi je, ker hoče plošček, ker mi hoče pomagati. Nekateri igralci ne marajo preveč dela s ploščkom, pri nama pa ni tako in pri tem si zelo pomagava. Zame je to popolna kombinacija. Tudi zunaj ledu se dobro razumeva, v garderobi sediva drug zraven drugega, tako da je najina naveza res super," je zadovoljno pripovedoval mladenič.

834-29-logar nm
Nikola Miljković

DENAR NA LEDU NI POMEMBEN
Logar je lani na svojih koži občutil eno najslabših sezon Telemacha Olimpije v zgodovini nasploh. Dolga leta so nastajale razpoke, a lani je začel omet odpadati v velikih kosih, temelji so bili zelo ogroženi, "hiša" pod Rožnikom je razpadala, a klub je vseeno našel pot do obnove, ki bo sicer trajala nekaj časa, vendar pa, kot pravi mladi branilec, se spremembe že občutijo. "Na splošno je v celotnem klubu, ne samo pri ekipi, situacija veliko bolj sproščena. Že na začetku sezone smo imeli vso opremo, zaradi tega je igralec takoj bolj sproščen, lažje trenira, glavo usmeri v hokej. Ne morete verjeti, kolikšno spremembo lahko taka stvar prinese," nam je zatrdil in nadaljeval: "Glede na to sproščenost in na kanček več izkušenj se mi zdi, da smo zaradi tega tudi na ledu videti bolje. Tudi lani smo kar pričakovali, da bomo vedno nefavorit, letos pa smo se rekli, porazi nam naj ne pridejo navado, dajmo se boriti do konca," je pojasnil mladenič iz okolice Kranja. "Prve tekme smo res odigrali dobro. S pozitivnimi mislimi in hrabrenjem v slogu 'zakaj pa ne'. Mislim, da je veliko bolje kot lani."

miha logar ap
Arsen Perić

DENARJA KOT PEČKA
Po osmih krogih Telemach Olimpijo še vedno lahko najdemo skoraj na dnu lestvice, toda ne na samem dnu. Pet točk je na računu, lahko pa bi jih bilo še kar nekaj več. "V primerjavi z lani je veliko bolje, a lahko bi bilo še boljše. Igramo bolje, vsi so mislili, da se bomo samo branili. Hočemo več, hočemo igrati s ploščkom, kar je pozitivno; brez njega se seveda ne da igrati hokeja," se je nasmehnil.

Ob koncu našega pogovora smo se dotaknili še današnjega tekmeca, celovškega KAC-a. Gre za enega najpremožnejših moštev v ligi, kjer jim ni težko iz sezone v sezono menjati celotne garniture igralcev. Lansko moštvo so prevetrili, s 15 točkami so trenutno na osmem mestu. "Zapravijo lahko, kolikor hočejo, vendar takim igralcem to včasih stopi v glavo in si mislijo, mi imamo to, oni nimajo nič, premagali jih bomo z levo roko … To je pri takih ekipah kar nevarno, ker mislijo, da se bodo iz nas norčevali, a s trdo, pazljivo in preprosto igro, če ne bomo delali napak in se nam kaj tudi posreči, lahko držimo korak z njimi. Mislim, da smo v takih situacijah še bolj nevarni kot pa mogoče proti komu, ki se mu lahko lažje zoperstavimo. Celovčani imajo denarja kot pečka, mi pa ne, a tu smo zato, ker igramo hokej, in ko enkrat stopiš na led, denar ni pomemben. Takrat moraš igrati, saj se vsaka tekma začne z 0:0," je še zaključil naš sogovornik.

Članki iz rubrike