ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.10.2017 20:35:15

Zmaji izgubili z nekdanjim klubom svojega predsednika

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige izgubili z 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) s Feldkirchom.

Za Ljubljančane sta zadela Miha Zajc (9.) in Kristijan Čepon (55.).

V soboto zvečer so zeleno-beli še gostovali v Zell am Seeju in zmagali s 5:2, danes pa so se merili z nekdanjim klubom svojega predsednika Tomaža Vnuka, ki je za Feldkirch igral v časih največjih evropskih uspehov.

Zdaj sta ekipi skupaj v drugoligaški regionalni konkurenci, Feldkirch pa na krajši turneji po Sloveniji, saj je v soboto že gostoval na Jesenicah ter zapravil vodstvo s 4:1 in nazadnje klonil po kazenskih strelih.


Danes je v Tivoliju domača ekipa solidno začela, dosegla gol po strelu Zajca pod prečko, potem pa so gostje vzpostavili ravnotežje, po izenačenju pa pičlo sekundo pred koncem prve tretjine tudi povedli.

V nadaljevanju so se nad domače zgrnile težave. Najprej poškodba enega najbolj izkušenih mož Andreja Hebarja, potem pa še prejeti gol v 33. minuti v trenutkih, ko so imeli na ledu igralca več. Ob koncu tretjine pa so se ubranili minute in pol številčne prednosti tekmeca 5-3.

Hebar se je nato v zadnji tretjini vrnil na led, a domačim je ugodnejši izid kljub premoči odnesla nenatančnost. Tako Miha Pesjak kot Maks Selan sta v tem delu zadela okvir gola, vratar Alex Caffi pa je gostom s še nekaj obrambami pomagal ubraniti tri točke. Gol Čepona pa je bil premalo za preobrat.

Že čez nekaj dni bo na sporedu drugi letošnji slovenski derbi. Jeseničani, v soboto so niz zmag podaljšali na devet, so bili pred desetimi dnevi doma boljši s 6:4, ljubljanski obračun pa bo v Tivoliju v sredo ob 19.15.

Galerija
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike