Mobilna verzija
STA
STA

Ledeni poraz zmajev

Arsen Perić

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 1. kroga alpske lige izgubili z Rittnom z 0:2 (0:1, 0:1, 0:0).

V Ljubljani se je z današnjo prvo tekmo nove sezone začela nova hokejska zgodba, v kateri so novi glavni igralci v mestu, hokejisti SŽ Olimpije, doživeli krst v mednarodnem tekmovanju. Za uvod so imeli težkega tekmeca, saj je v Tivoli, kjer se je zbralo kakšnih 350 najzvestejših ljubiteljev hokeja, prišel branilec naslova Ritten, ki je upravičil status papirnatega favorita.

Ljubljančani so sezono začeli s pokalnim porazom proti Siju Acroniju Jesenicam, izbranci trenerja Andreja Brodnika pa so se zavedali, da jih tudi v regionalnem tekmovanju čaka še veliko dela.

Scenarij je bil podoben kot pred dnevi v Celju. Zeleno-beli so zdržali do polovice tekme, imeli vmes dvakrat igralca več, a prednosti niso izkoristili, potem pa dobili prvi gol po napaki v obrambi. V nadaljevanju so domači zaman skušali priti do izenačenja, gostje pa so hitro izkoristili novo napako v obrabi za povišanje vodstva. Zmajem pa nista pomagali niti novi številčni prednosti.

V zadnjem delu novih zadetkov ni bilo, kot že velikokrat prej se je izkazal domači vratar Robert Kristan, ki je ubranil tudi kazenski strel, ob koncu pa so domači poskušali še brez vratarja priti vsaj do častnega zadetka, a jim ni uspelo.

V naslednjem krogu bo v soboto SŽ Olimpija gostovala v Kitzbühlu.

Značke: hokej , sta