Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 06.09.2017 15:01:07

Vnuk za zdaj še predsednik, Olimpija predstavila novo ime

Nikola Miljković
Hokejska realnost v Ljubljani bo v novi sezoni povezana z drugim razredom mednarodnega ligaškega dogajanja, alpsko ligo AHL. V njej bo nastopala ekipa HK Olimpija oziroma, kot so razkrili danes na novinarski konferenci, z imenom pokrovitelja odslej HK Slovenske železnice Olimpija (krajše HK SŽ Olimpija).

"Štiri mesece smo se pogajali in iskali skupne cilje. HK Olimpija se je prvenstveno ukvarjal z mlajšimi kategorijami. To podpirajo tudi oni, vzgojo mladih domačih igralcev. Večno samo z domačimi ne bo šlo, želja pa je, da bi vzgojili čim več svojih igralcev," je na predstavitvi sodelovanja s Slovenskimi železnicami dejal predsednik zmajev Tomaž Vnuk.

"V slovenskih železnicah smo že nekaj sezon podpirali HZS, za katero vemo, da je v danih možnostih dosegla nadpovprečne rezultate. Če ni močnega klubskega hokeja, ne more napredovati niti reprezentanca. In ta zgodba je pozitivna, zato smo rekli, da je to zgodba, v kateri se lahko prepoznamo," je sodelovanje pojasnil pomočnik direktorja SŽ Miha Butara.

Pogodbo so sklenili za eno leto, a se že pogovarjajo o možnostih podaljšanja. Slovenske železnice naj bi v prihodnosti tudi imenovale predsednika kluba, to naj bi postal Dušan Mes, generalni direktor podjetja. Je pa že zdaj postal član upravnega odbora kluba. "Odločili smo se, da gremo v zgodbo zelo pragmatično. Olimpijo bomo podprli, ko pa bomo stvari preučili, bo tudi prevzel vodenje kluba," je o predvideni klubski predsedniški menjavi dejal Butara.

O zapletu s sklicem in preklicem skupščine kluba, na katerem bi moral podati odstopno izjavo, pa je Tomaž Vnuk, ki je (še vedno) predsednik kluba, na kratko pojasnil: "Zadnji občni zbor je bil odpovedan iz zelo preprostega razloga, jaz sem podal odstopno izjavo, ki sem jo preklical. Podal pa sem jo, ker je bila želja, da že zdaj speljemo nekatere stvari, ki pa še niso bile zrele."

"Kar nekaj ciljev je. Osvojitev naslova pokalnih prvakov, osvojitev naslova državnih prvakov in da ne bom skromen, še uvrstitev v končnico alpske lige. Pozneje pa še uvrstitev v evropske pokale, recimo celinski pokal," je cilje predstavil Vnuk.

"Priprave so bile naporne, a zelo uspešne. Fantje so pokazali željo po napredku, ekipa je sestavljena iz slovenskih igralcev. To smo tudi želeli, imamo mlado ekipo z jedrom starejših in izkušenejših, ki malo 'kvarijo' povprečje. Športni cilji pa, kot vedno, najvišji - priti čim višje, a moramo biti tudi realni. Treba bo nabirati izkušnje in upam, da bomo čim hitreje ujeli ritem," je pričakovanja strnil trener Andrej Brodnik.



"Priprave so bile naporne. A vsak se zaveda, da avgusta dobiš bazo za vso sezono. Pokazali smo željo, trudili smo se, vzdušje je zelo dobro in postali smo 'klapa'. Tudi starejši smo še mladi po srcu, ni bilo težav, čeprav smo nekateri v Tivoliju že kar inventar. Za sezono smo pripravljeni in že zdaj vabim navijače na pokal v Celje, pa potem seveda na prvo domačo tekmo alpske lige," pa je dejal kapetan Boštjan Groznik.

O finančni strukturi kluba je Vnuk razkril naslednje številke: člansko moštvo, ki je ločeno od drugih (mlajših) selekcij, ima proračun približno 500.000 evrov.
V SŽ bodo prispevali 150.000 evrov sponzorskih sredstev, pomagali pa bodo tudi s prevozi na gostovanja in pokrili stroške varovanja domačih tekem.

Del finančnega načrta kluba je pomoč mestne občine. Kot je poudaril gostitelj današnje novinarske konference, župan Zoran Janković, bo mesto hokejskemu klubu SŽ Olimpija pomagalo na tri načine: z zagotovitvijo brezplačne uporabe igralnih površin, z zagotovitvijo plač za trenerje mlajših selekcij (ti postavki sicer veljata za vse mestne klube) ter še z 220.000 evri finančne podore za klubsko nastopanje v evropskem tekmovanju, kar naj bi nakazali še letos. Obljubil pa je, da bo do konca leta klub s 100.000 evri podprl še en, za zdaj še neimenovani sponzor.

"Finančna plat bo zagotovljena, prepričan sem, da bo sponzor skrbel za svoje ime. Predsednik kluba mora razumeti, da je treba v šport vlagati. Drugače se pa čudimo, da so otroci na računalnikih in še kakšnih substancah. Vesel sem, da se počasi klubi urejajo. Hvala Tomažu, ker je bil potrpežljiv, hvala tudi fantom. Prvi cilj, ki ga vidim jaz, je ta, da pridem na finalno tekmo z Jesenicami. Da bomo prvaki. In to ni pritisk. Samo rahla želja. Potem pa spet liga Ebel," je napol v šali napol zares pričakovanja, povezana z zdaj najmočnejšim hokejskim kolektivom v mestu, strnil župan.

V klubu upajo tudi na čim večjo podporo s tribun; kot je dejal Vnuk, se bo Tivoli ob dobrih predstavah hitro napolnil. Ljubiteljem hokeja so sicer na voljo sezone vstopnice za 130 evrov, posamična vstopnica za tekmo bo stala 7,5 evra.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike