Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 09.05.2017 07:33:08

HDD Olimpija na pokopališče

Profimedia
To, kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je tudi zgodilo. V Ljubljani je žalostno »crknil« še en športni klub, še en klub, ki nosi ime Olimpija. Pred leti še v finalu lige EBEL, danes pa na pokopališču zgodovine. HDD Olimpija bo kmalu razglasila stečaj in klub bo potem (prav tako kmalu) prenehal obstajati.

Predsednik HDD Olimpija Marko Popovič bo sklical skupščino in predlagal stečaj, ker mu drugega tako ali tako ne preostane. Največja "prevara" pa je seveda v tem, da so spet opetnajsteni igralci in drugi upniki, ki so pred dvema letoma in pol privolili, da se njihov zahtevek zniža na 20 odstotkov. Zdaj noben upnik ne bo dobil nič. Popolnoma nič.

Kljub vsemu pa bo Olimpija igrala v ligi AHL ali alpski ligi. Hokejska zveza Slovenije je za sezono 2017/18 za ligo AHL prijavila dva slovenska kluba. "Za naslednjo sezono alpske lige smo prek zveze, ki ureja te stvari, prijavili HDD Jesenice in HK Olimpija," je povedal sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec. To pomeni, da je zveza seveda prijavila Jeseničane, ki so v pretekli sezoni že igrali v ligi AHL, in HK Olimpijo. HK Olimpijo? Klub, ki do danes še nima članske ekipe, klub, katerega predsednik je Tomaž Vnuk. Pa še eno vprašanje za odgovorne na hokejski zvezi – bo HZS pomagala postaviti člansko ekipo na noge, kot je pred leti pomagala Jesenicam s 100 tisoč evri in zastonj trenerjem?

Pogrebnino bi moral plačati Matjaž Sekelj, dolga leta alfa in omega HDD Olimpije in še v tem trenutku zakoniti zastopnik kluba (kar je milo rečeno neokusno in skrajno sprevrženo). Pod Sekljevim vodstvom so nastali milijonski dolgovi, ki so danes privedli do stečaja kluba.

Pod črto – v Ljubljani bo izdihnil še en klub, ki je imel veliko navijačev, bogato zgodovino in nekaj lepih uspehov. Vzgojil je kar nekaj reprezentantov, tudi teh, ki se bodo danes borili z Norvežani, predvsem pa je vzgojil tisto generacijo, ki je na svojih plečih tlakovala pot slovenskega hokeja na olimpijske igre.

Morda bomo kdaj prižgali svečko na grob HDD Olimpije, v spomin na sicer redke, a kljub temu svetle trenutke ljubljanskega hokeja.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI ŠTEVILKI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: hdd-olimpija, stečaj

Članki iz rubrike