kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
0 25.04.2017 16:44:52

Dokončni šok iz Avstrije, usoda Olimpije razkrita

Grega Wernig
Dan pred skupščino lige EBEL je postala jasna usodna hokejistov Olimpije.

Čeprav naj bi o tem odločali jutri na skupščini lige EBEL, pa je že danes postalo jasno, da Olimpija v prihodnji sezoni ne bo igrala v ligi EBELV prihodnji sezoni bo v tem tekmovanju vseeno sodelovalo 12 klubov, obstoječim ekipam se bo namreč pridružil zagrebški Medveščak.

Za izstop iz te so se v Ljubljani odločili sami zatem, ko jim je to predlagala liga EBEL, ki jim je za dve leti zamrznila članstvo. Ko bo Olimpija zdrav klub, urejen tako finančno kot organizacijsko, pa bodo Avstrijci zmajem znova odprli vrata.


Kot kaže bodo Ljubljančani igrali v ligi AHL, kjer nekaj sezon že igrajo njihovi rivali z JesenicIgranje v tej ligi je bilo usklajeno tudi s Hokejsko zvezo Slovenije. 

"Olimpija je bila mnoga leta pomemben člen lige Ebel in bo to, upajmo, tudi v prihodnje. Zato ji je vodstvo lige ponudilo pošten dogovor, ki ga je klub sprejel. Z Olimpijo želimo nadaljevati sodelovanje, prav tako tudi z vodstvo slovenske hokejske zveze, tako kot smo to počeli že do zdaj," je ob tem dejal njen predsednik Peter Mennel.

"Mislim, da je bilo kar nekaj teh dogovorov, a kakorkoli, ni nam uspelo najti skupnega jezika in ustreznih financ, ki bi nam zagotavljale boljše nadaljevanje v ligi Ebel. Glede na to, če teh sredstev ni, če ni podpore, je bilo boljše najti skupno točko drugje. Sprejeli smo ponudbo lige in to je največ, kar se je dalo v tem trenutku narediti. Zagotovila za vrnitev v ligo Ebel ni, ker je vse odvisno od nas. Če bomo lahko zagotovili konkurenčno ekipo in urejene razmere, je tudi ligi Ebel v interesu, da se vrne v Ljubljano. To je glavno mesto Slovenije, lepo mesto, njeni prebivalci so željni gledati dober hokej, a je treba zagotoviti sredstva, da bi to lahko izpeljali," pa je povedal predsednik Olimpije Marko Popovič.

Značke: hokej, ebel, olimpija

Članki iz rubrike