kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 14.04.2017 08:14:30

Presenetljiv preobrat: Olimpija vsaj za zdaj ostaja v ligi EBEL, Avstrijci pojasnili zaplet!

Grega Wernig
Avstrijske trditve glede izstopa Olimpije iz hokejske lige EBEL se za zdaj še niso izkazale za resnične.

Naslov v salzburškem časopisu "Laibach fliegt aus der LigaI (Ljubljano so vrgli iz lige) za zdaj ne drži. Avstrijci so zapisali, da Olimpija v naslednji sezoni ne bo igrala v ligi EBEL, kar pa še ni dokončno. Toda verjetno se bo ta scenarij konec aprila uresničil.

Včeraj je avstrijski časnik Salzburg Nachrichten poročal, da naj bi vodstvo tekmovanja odločitev o sodelovanju že sprejelo in da v naslednji sezoni Olimpije v tem tekmovanju ne bo. Kot poroča časnik, bi bilo po selitvi zagrebškega Medveščaka iz lige KHL v EBEL v slednji 13 ekip, da bi se izognili temu, da bi bilo v vsakem krogu eno moštvo prosto, so razmišljali tudi o povabilu Jesenic kot 14. ekipe. Nazadnje so se odločili, da bi bilo to preveč ekip, zato ostajajo pri 12 članih. Olimpija pa naj bi se za dve leti preselila v alpsko ligo. "Z drugimi moštvi smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo. Olimpija se bo za dve leti preselila v AHL in se postavila na noge. Potem bomo videli, katere ekipe bodo pripravljene za 14-člansko ligo," naj bi dejal predsednik lige EBEL Peter Mennel in dodal, da resno razmišljajo o širitvi na 14 članov, a šele čez dve leti.


PREDSEDNIK NAROBE INTERPRETIRAN
Seveda smo poklicali prvega operativca lige EBEL Christiana Feichtingerja, ki nam je povedal, da so v salzburškem časopisu narobe zapisali predsednikove besede. "Mislim, da je bil velik nesporazum in jutri (danes, op. p.) bo v časopisu popravek izjave predsednika lige Petra Mennela. Tega, kar so objavili v časopisu, predsednik ni rekel. To je glede tega vse. Skupščina lige EBEL je sklicana za 26. april in Olimpija mora na skupščini določiti, kako naprej. Vodstvo lige EBEL je skupaj z Avstrijsko hokejsko zvezo ponudilo Olimpiji, da stopi stopnico nižje, v alpsko ligo, za eno ali dve leti. Ob tem bi obdržala članstvo v ligi EBEL s pravico vrnitve v ligo EBEL, takoj ko bodo finančne in strukturne zadeve v klubu rešene," je razložil direktor Feichtinger.

CELOTEN ČLANEK SI PREBERITE V PETKOVI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, liga-ebel

Članki iz rubrike