stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

hu
hu
0 13.04.2017 12:46:41

Olimpijo vrgli iz lige EBEL!

www.alesfevzer.com
Po poročanju Salzburger Nachrichten bo prihodnja sezona EBEL potekala brez slovenske udeležbe, namesto Olimpije naj bi mesto v ligi dobil zagrebški Medveščak.

V ligi bo ducat moštev, med njimi pa po vrsto letih naj ne bi bilo ljubljanske Olimpije, kar je še en udarec ljubljanskemu ter slovenskemu hokeju. Slovenci so bili eni izmed ustanoviteljev oziroma staroselcev lige, zdaj pa bodo vsaj dve leti brez svojega predstavnika.

Po vrnitvi Medveščaka, ki se vrača iz KHL in ki so ga sprejeli odprtih rok, bi bilo v ligi 13 ekip, kar pa je za ostale klube predstavljalo prevelik zalogaj. Ena izmed idej je sicer bila, da bi se skupaj z Zagrebčani vrnile še Jesenice, da bi bilo v ligi parno število klubov, toda liga se je odločila za korak v drugo smer in kratko so potegnili Ljubljančani, ki so imeli v zadnjih sezonah nemalo finančnih težav, kar se je seveda odrazilo tudi na ledu.



"Skupaj z ostalimi ekipami smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo, tako da se Ljubljančani za dve leti selijo v AHL, v čez dve leti pa bomo klube znova vzeli pod drobnogled," je za Salzburger Nachrichten dejal šef lige Peter Mennel, ki pa ne izključuje, da bi se liga čez dve leti vendarle lahko razširila na 14 ekip. "Da, lahko si predstavljam nekaj takega, toda to je velik korak, na katerega se je potrebno dobro pripraviti."

In tako bo EBEL vsaj dve leti brez slovenskih klubov.

Članki iz rubrike