Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.04.2017 23:08:00

Dunajčani ekspresno do naslova v ligi Ebel

Hokejisti dunajske ekipe Vienna Capitals in celovškega moštva KAC so danes odigrali četrto finalno tekmo lige Ebel, razširjenega avstrijskega prvenstva, kjer je v rednem delu igrala tudi ljubljanska Olimpija. V Celovcu so zmagali Dunajčani s 3:2 (2:2, 1:0, 0:0) in s skupnim izidom 4:0 v zmagah slavili v tem tekmovanju.

Prvo tekmo so Dunajčani dobili s 4:1, drugo pa po podaljšku s 5:4, tretjo pa s 7:5.

Danes so Dunajčani potrdili prevlado v tej finalni seriji in ekipo, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Mitja Robar in Žiga Pance, premagali s 3:2. Prav Pance je za Celovčane dosegel zadnji gol v sezoni, ko je v 19. minuti izenačil na 2:2, a je nato Ryan McKiernan v 26. minuti Vienni zagotovil prednost, ki so jo Dunajčani zadržali do konca kljub poskusom domačih, da bi v zadnjih dveh minutah tudi brez vratarja prišli do podaljška.


Korošci so se v finale uvrstili po polfinalnem uspehu proti Red Bull Salzburgu s 4:2 v zmagah, Dunajčani pa so gladko s 4:0 premagali Bolzano.

Dunajski ekipi je v končnici uspelo zmagati prav na vseh 12 tekmah, ki jih je igrala, saj so sveži prvaki lige Ebel v četrtfinalu Innsbruck prav tako izločili s 4:0 v zmagah.

Za Vienno je to šele druga lovorika v avstrijskem prvenstvu po sezoni 2004/05, poraženi KAC ostaja pri 30 naslovih najboljšega pri severnih sosedih.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike