požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 19.02.2017 19:47:10

Hokejisti Olimpije so se od domačih tekem v ligi EBEL poslovili s porazom

www.alesfevzer.com
Beljak je iz dvorane Tivoli odnesel zmago.

Hokejisti Olimpije so v tekmi 9. kroga drugega dela lige EBEL po podaljšku izgubili z VSV Beljakom s 4:5 (2:1, 1:1, 1:2; 0:1).

Z današnjo tekmo se je iztekel mednarodni klubski program v tej sezoni v dvorani Tivoli; najzvestejši navijači ljubljanskega kluba pa upajo, da dvoboj z Beljakom ni bil nasploh zadnja tekma ljubljanskega kluba v regionalnem tekmovanju.

Za slovo so bili tekmeci razočarani Beljačani s slovensko navezo Miha Verlič - Jan Urbas; ekipa z druge strani Karavank je drugi del začela s šestimi točkami bonusa, kar pa ni bilo dovolj za nadaljevanje v končnici.

Tako je obema ekipama ostala možnost sproščenega pristopa in neobremenjenosti z izidom. Ljubljančani so za dobro popotnico in možnost, da se znebijo zadnjega mesta v tekmovanju, pred dvema dnevoma že premagali madžarski Fehervar.

Začetek današnjega dvoboja je bil boljši za domače, ki so po akciji Tima Ograjenška, Aljaža Uduča in Aljaža Chvatala poskrbeli za vodstvo. A to ni zdržalo dolgo, saj so gostje hitro izenačili, ko so imeli na ledu igralca več. A še pred koncem prvega dela so se novega vodstva razveselili domači, lepo akcijo je z zadetkom končal Sacha Guimond.

Nadaljevanje je bilo za zmaje slabše; ko so imeli Beljačani v začetku drugega dela spet številčno prednost, so jo tudi hitro izkoristili in poskrbeli za 2:2. Prejeti gol pa domačih ni zmedel, v 32. minuti je z natančnim strelom vratarja gostov za novo vodstvo premagal Gilbert Gabor. V 39. minuti pa je kapetan Aleš Mušič zadel še vratnico.

Dobro tekmo so zmaji stopnjevali še v zadnjem delu. Najprej je imel lepo priložnost Miha Zajc, a meril natančno v vratarja, nekaj minut zatem pa je drugi gol na tekmi dosegel Gabor in poskrbel za prednost dveh golov.



A je nato udaril kapetan slovenske reprezentance Urbas in z neubranljivim strelom pet minut pred koncem znižal na 3:4 in napovedal zanimivo končnico.

V tej so domači najprej zdržali nalet tekmecev z igralcem več, potem sta jim pomagala vratnica in nekaj dobrih obramb Jeffa Frazeeja, ki pa je manj kot minuto pred koncem, ob beljaški igri brez vratarja, le klonil.

V podaljšku so bolje začeli Beljačani, a je Frazee tri strele ubranil. Na drugi strani je imel novinec Nikita Reyn v 65. minuti priložnost za zmago, a s pol metra ni zadel. Kazen je prišla v zadnji minuti podaljška, ko je VSV zadel za končnih 5:4.

Zadnjo tekmo drugega dela lige EBEL bodo zmaji igrali v torek, ko bodo gostovali v Znojmu.

OLIMPIJA - VSV BELJAK 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:1)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1200, sodniki: Kincses (Madžarska), Smetana (Češka, glavna), Nemeth (Madžarska), Kaspar (Avstrija).
Strelci: 1:0 Chvatal (Uduč, Ograjenšek, 12.), 1:1 Verlič (Locke, 13.), 2:1 Guimond (Selan, Bussieres, 16.), 2:2 Hunter (Urbas, Locke, 25.), 3:2 Gabor (Reyn, 33.), 4:2 Gabor (Bussieres, Reyn, 49.), 4:3 Urbas (56.), 4:4 Hunter (Labrecque, 60.), 4:5 Verlič (Brunner, 67.).
Kazenske minute: Olimpija 6, VSV Beljak 6.

Značke: ebel, hk-olimpija

Članki iz rubrike