Mobilna verzija
STA
STA

Fantastična zadnja tretjina Olimpije

alesfevzer.com

Hokejisti Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela lige Ebel premagali ekipo Graz 99ers s 4:1 (0:0, 0:1, 4:0).

Ljubljanski hokejisti so drugi del lige Ebel, v katerem skušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico, slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili tekmece iz Gradca in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage.

V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi. V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadal za vodstvo.


Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1. Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v gosteh v četrtek, 2. februarja, ko bo njihov tekmec Dornbirn, z isto ekipo se bodo nato pomerili še v soboto v Tivoliju.

Olimpija – Graz 99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. 800 gledalcev. Sodniki: Kellner (Avstrija), Smetana (Češka, glavna), Ettlmayr, Kaspar (oba Avstrija).
Strelci: 0:1 Weihager (McLean, Setzinger, 35.), 1:1 Uduč (Guimond, 41.), 2:1 M. Čepon (Chvatal, 42.), 3:1 Uduč (44.), 4:1 Pešut (Guimond, 58.).

Kazenske minute: Olimpija 8, Graz 99ers 14 + 10.

Značke: liga-ebel , olimpija , graz