Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
1 18.01.2017 15:41:02

V tivolskih pisarnah alarm, na ledu še upanje

www.alesfevzer.com
V petek se za hokejiste v ligi Ebel začenja drugi del tekmovanja. Za Ljubljančane stanje, v katerem so se znašli, ni pravzaprav nič novega: na ledu bodo skušali s statusom zadnjeuvrščenega iz prvega dela po najboljših močeh presenetiti tekmece, v pisarni hokejske Olimpije pa spet (ali še vedno) močno škriplje.

Pred nadaljevanjem sezone v ligi Ebel - drugi del se bo začel v petek, prvi tekmec zmajev bo v gosteh Beljak - so na današnji novinarski konferenci HDD Olimpije za uvod postregli z dvema slabima novicama. Od soigralcev se je poslovil eden boljših tujcev in strelcev moštva Chris Langkow, ki odhaja v drugo švedsko ligo, poleg tega pa je moštvo ostalo brez enega od pomembnih členov, saj je odstopno izjavo podal vodja ekipe in športni direktor Jože Kovač. To je storil nekaj ur prej, tako da v vodstvu še niso imeli odgovora na vprašanje, kako bodo v prihodnje vodili moštvo oziroma kdo bo prevzel njegovo vlogo.

Predsednik kluba Marko Popovič je sicer večino konference orisoval stanje v klubu in predstavljal vizijo reševanja nakopičenih težav. V klubu imajo težave z izplačili dogovorjenih sponzorskih sredstev, pri izplačilih plač in pogodbenih obveznosti igralcem zamujajo dva ali tri mesece, rdeče številke so v tej sezoni znesle med 100.000 in 200.000 evri, je med drugim dejal Popovič.

"Finančno se je zadeva spremenila v toliko, da je bila podpisana in realizirana ena sponzorska pogodba. Zadeva je celo nekoliko boljša, ne pa tako dobra, da bi lahko preprečili odhod igralca ali da bi Jože Kovač nadaljeval delo. Alternative pa ni, najlažje je reči, da ni tako, kot je bilo rečeno, da bo, in oditi. To mi ni všeč in zaradi tega vztrajam in skušam dobiti sponzorje," je o finančnem stanju kluba v zadnjem mesecu dejal Popovič.

Veliko upov predsednik polaga na skupščino kluba, ta naj bi bila v prvi polovici februarja, kjer želi prevetriti upravni odbor, ta je zdaj s formalno 13 aktivnimi člani preveč neaktiven. Še enkrat pa je poudaril, da so verižne težave kluba povezane z neizplačili dogovorjenih pogodbenih obveznosti in da bi v običajnih okoliščinah klub lahko dobro deloval s polmilijonskim letnim proračunom. Na vprašanje o možnostih igranja v ligi Ebel tudi v naslednji sezoni pa je zatrdil, da je ta 99,9-odstotna. Ljubljančani so sicer do roka, 15. januarja, oddali prijavnico vodstvu tekmovanja tudi za naslednjo sezono, zanimanje pa je ob vseh letošnjih klubih že izrazil tudi zagrebški Medveščak.

Akterji na ledu so bili tako kar nekoliko v ozadju. Trener Bojan Zajc bo vsaj začasno imel še več dela, saj je bil Jože Kovač v eni od funkcij tudi njegov pomočnik, izgubil je Langkowa, okrepitev pa v tem trenutku ni.



"Verjamem v to ekipo in fantje so začeli verjeti, da lahko naredimo presenečenje. V zadnjih tekmah smo bili konkurenčni ekipam z vrha. Še vedno vidimo luč na koncu predora, je pa res, da bomo v prvih štirih krogih potrebovali vsaj dve zmagi. A ne bomo napovedali ne vem česa, mi smo po pravilih outsiderji. Žal mi je, da je Jože odstopil, izgubil sem dobrega sodelavca in človeka, ki mu lahko zaupaš," je o najbolj vročih temah dejal Zajc.

A kljub vsem nakopičenim težavam je bil Zajc jasen in neposreden, ko je novinarje nagovoril o morebitnem vprašanju igranja v alpski ligi (AHL), tekmovanju drugega kakovostnega razreda, kjer letos igrajo Jeseničani. "Ne tlačite nas v ligo AHL. Ne gremo tja, to je 'no way'. Poglejte, kakšna je kakovostna razlika med Ebel in AHL. Glede proračuna pa ne bi bilo bistvene razlike. Če bi imeli stvari 'pošlihtane', bi lahko bili zelo konstantni v ligi Ebel," pravi trener zmajev.

Kapetan moštva Aleš Mušič je priznal, da se je včasih njemu in soigralcem v garderobi težko osredotočiti na igranje, ker je toliko spremljajočih slabih stvari. Vseeno pa meni, da je zadnjih nekaj tekem iz prvega dela spodbuden pokazatelj, ki lahko nakaže smernice za prihodnje:

"V drugem delu igra šest ekip, ni še odločeno, čeprav si praktično dve tekmi zadaj. Vsi se bomo borili za točke, verjamemo v to, da smo lahko vsaj blizu. Bomo pa morali odigrati, kot smo zadnjih pet tekem. Linz, Salzburg, doma Bolzano ... če bomo tako igrali, se nam lahko tudi 'poklopi' in dobro je, da smo sproščeni. Verjamemo v to."

Prvo domačo tekmo v drugem delu bodo zmaji igrali v nedeljo proti češki ekipi Orli Znojmo.

Značke: hokej, ebel, olimpija

Članki iz rubrike