reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 16.01.2017 17:28:40

Za ligo Ebel se je prijavil tudi Medveščak

Za sezono 2017/18 razširjene avstrijske hokejske lige se je prijavilo vseh 12 klubov, ki trenutno igrajo v ligi Ebel, ter tudi zagrebški klub.

Potem ko so med leti 2009 in 2013 medvedi uspešno nastopali v avstrijskem Eblu, so pred štirimi leti postali člani KHL, najmočnejše evropske hokejske lige. S KHL je Medveščak podpisal pogodbo na tri sezone, ki se vsako sezono lahko obnovi, kot se je tudi lani.

Po besedah tiskovnega predstavnika Medveščaka Ranka Vučinića je tako kot vsako leto KHL, Medveščak predal zahtevo in vse potrebne garancije za nastop ekipe v ligi EBEL. "Ob KHL je to za Medveščak edina opcija. V kateri ligi bo dejansko igral, je odvisno od številnih elementov, največ od financ in geopolitičnih dogajanj. Odločitev bo sprejeta so konca februarja ali v aprilu. V prvenstvu KHL so zahvalni in ponosni, da kot hrvaški klub igramo v tako kvalitetnem prvenstvu," je pojasnil Vučinić.

Iz Ebla so sporočili, da so zahtevo za sodelovanje v tem tekmovanju v sezoni 2017/18 predali vsi klubi, ki so v zadnji sezoni igrali v Eblu, seveda tudi Olimpija, plus Medveščak. V naslednjih tednih bodo preverili ekonomsko situacijo vseh možnih udeležencev. Končna odločitev o vrnitvi ekipe iz Zagreba v EBEL bo sprejeta konec februarja, takrat pa bo poznano tudi končno število klubov za naslednjo sezono.


Članki iz rubrike