Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 13.01.2017 23:20:26

Dober odpor zmajev ... in poraz

www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije ta konec tedna končujejo nastope v rednem delu lige Ebel. Za konec prvega dela pa so imeli še dve težki nalogi in tekmeca z drugega in tretjega mesta zgornjega dela: danes domač obračun s Salzburgom, v nedeljo pa v gosteh z Linzem.

Danes so imeli v Tivoliju skorajda nočno matinejo, saj so zaradi prometnih težav gostje zamujali na dvoboj, ki se je tako začel šele ob 20.45 namesto ob 19.30.

V vratih je priložnost še tretjič v nizu dobil mladi Tilen Spreitzer, tokrat je zbral 37 obramb. Po dveh zmagah so domači v predzadnjem krogu neobremenjeni gostili najbogatejše moštvo in aktualne prvake.

Gostje so v peti minuti srečno povedli, ko je po strelu z modre črte plošček spremenil smer in končal v golu. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, gostje sicer podjetnejši, Spreitzer pa se je izkazal, še posebej ob koncu tretjine ob številčni prednosti Salzburga.

Domači so šli v drugi del še bolj zagnano, Nik Pem je imel dvakrat lepo priložnost, a se je izkazal Reinhard Starkbaum, v 27. pa se je pritisk Olimpije končal z golom Tima Ograjenška. Olimpija je bila pozneje boljša, bila blizu celo vodstvu, najprej prek Chrisa Langkowa, pa še Aleša Mušiča. Nato pa so gostje po izključitvi Gala Korena po 26 sekundah dosegli zadetek, ki je bil za domače tudi nekoliko vprašljiv, saj naj bi Spreitzer plošček že pokril, a ga je nekdanji zmaj John Hughes le pospravil v mrežo. Sodniki so šli pogledat posnetek in priznali gol, zadetek pa je zmedel Ljubljančane, ki so le 14 sekund kasneje prejeli še enega.

Kazalo je, da so se prvaki oddaljili, toda v zadnjem delu je požrtvovalna in kakovostna predstava domačih tekmo spremenila v napeto končnico. Najprej se je po lepi akciji z zadetkom izkazal Raphael Bussieres, v 55. minuti pa je kapetan Mušič po novi lepi akciji dosegel še gol iz bližine.

Izenačenju je sledil je silovit pritisk Salzburga, ki je dve minuti in 40 sekund pred koncem dosegel še četrti gol za zmagoslavje. Domači so poskušali še brez vratarja, a se izid ni spremenil, si pa za prikazano proti drugi ekipi zaslužijo čestitke, obenem pa je bila to tudi dobra napoved za drugi del, ki se bo začel čez en teden.

Olimpija - Red Bull Salzburg 3:4 (0:1, 1:2, 2:1) 
* Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Bulovec (Slovenija), Siegel (Avstrija, glavna), Angerer, Gattol (oba Avstrija). 
* Strelci: 0:1 Pallestrang (5.), 1:1 Ograjenšek ( Mušič, Pem, 26.), 1:2 Hughes (37.), 1:3 Herburger (Thomas, Rauchenwald, 37.), 2:3 Bussieres (Langkow, Planko, 47.), 3:3 Mušič (55.), 3:4 Latusa (Hochkofler, Raymond, 57.). 
* Kazenske minute: Olimpija 4, Red Bull Salzburg 4. 

Članki iz rubrike