reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 03.01.2017 22:33:10

Spet ni šlo

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 39. kroga lige Ebel izgubili z madžarsko Albo po podaljšku z 2:3

Olimpija - Alba 2:3 (0:2, 1:0, 1:0; 0:1)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 350, sodniki: Gruber (Avstrija), Zrnić (Slovenija, glavna), Ettlmayr, Kontschieder(oba Avstrija).
Strelci: Maylan (Beauregard, Schiestel, 4.), 0:2 Bodo (6., kazenski strel), 1:2 Pešut (Gabor, Planko, 25.), 2:2 Guimond (Mušič, Langkow, 51.), 2:3 Beauregard (Sofron, 66.).
Kazenske minute: Olimpija 13, Alba 21.
Ljubljanski hokejisti imajo za sabo dolgo serijo porazov. Od 27. novembra lani niso okusili slasti zmage, po 14 tekmah brez treh točk pa je bila morda madžarska ekipa pravi tekmec za konec črnega niza, pa čeprav je na lestvici oddaljena več kot 30 točk. Na koncu ni šlo, čeprav so bili zeleno-beli blizu, 15. poraz pa so doživeli po podaljšku.


Začelo se ni najbolje. Madžari so potrebovali le nekaj minut, da so dvakrat premagali domačega vratarja Jeffa Frazeeja, enkrat tik po izteku kazni Alešu Mušiču, drugič po kazenskem strelu. Pozneje pa so zeleno-beli zaman skušali zadeti mrežo Miklosa Rejne.
A na začetku drugega dela je vendarle zagorel kanček upanja. Domači so imeli "power-play", v tem hokejskem elementu so sicer kronično neučinkoviti, tokrat pa je le sekundo pred koncem madžarske kazni Žiga Pešut odbiti plošček potisnil čez golovo črto. Sodniki so za potrditev gola potrebovali ogled posnetka, po znižanju na 1:2 pa so domači iskali še izenačenje. Nekajkrat so še ogrozili Rejno, blizu sta bila predvsem Kristjan Čepon in Žan Luka Srpčič, res pa je, da je moral nekajkrat posredovati tudi Frazee.
Toda gostje se niso izkazali s kakšno posebej kakovostno predstavo, zato so zmaji lahko še upali na preobrat. Imeli so premoč, več strelov, bili večkrat nevarni pred vrati tekmecev, pa tudi zelo neučinkoviti.
Nato pa so domači še enkrat presenetili najzvestejše navijače in v 51. minuti spet zadeli ob številčni prednosti, tokrat celo že po štirih sekundah po močnem strelu Sache Guimonda. Ob še eni prednosti nekaj minut zatem so silovito pritisnili, še enega gola pa ni bilo, kot tudi ne ob izenačenih močeh, ko je imel najlepšo priložnost Raphael Bussieres, tik pred koncem pa je vratnico zadel Chris Langkow.
V podaljšku so imeli domači spet lepe priložnosti ob igralcu več, a je madžarska obramba zdržala. Potem pa je Fehervar udaril, prvi protinapad, ko sta domačim ušla dva tekmeca, je Frazee še ustavil, drugega pa ne in zmaga je odšla v Szekesfehervar.
Ta teden Ljubljančane čakata še dve domači tekmi, v petek z Dornbirnom, v nedeljo pa z Bolzanom.

Značke: olimpija, alba

Članki iz rubrike