mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.12.2016 21:39:12

Ljubljančani klonili po podaljšku

Grega Wernig
Hokejisti Olimpije so v 32. krogu lige Ebel v gosteh po podaljšku izgubili z ekipo Orli Znojmo s 3:4 (0:0, 0:2, 3:1; 0:1).

Ljubljanski hokejisti so v tej sezoni enkrat že presenetili Čehe in jih na njihovem ledu premagali s 3:2, a je bilo težko pričakovati, da bodo podvig z zdaj že precej oslabljeno ekipo ponovili še enkrat.


Na začetku so domači sicer naredili napako in že v prvi minuti imeli izključitev, toda Olimpija tega, kot že tolikokrat v sezoni, ni izkoristila. Še več, orli bi lahko v 2. minuti povedli, toda prvič se je izkazal Jeff Frazee. Po razgibanem prvem delu in veliko strelih na obeh straneh so domači v drugem stopnjevali pritisk. Gostujoči trener Bojan Zajc je moral sredi tekme vzeti polminutni odmor, v 37. minuti pa je imela Olimpija priložnost v protinapadu, a so se Čehi pravočasno vrnili. Zatem pa so domači dobili krila in se v 21 sekundah veselili dveh golov, trdno vodstvo pa je domače navijače že prepričalo, da je to začetek potopa Olimpije.


A po dveh obrambah Frazeeja na začetku zadnjega dela - pred tem gostje spet niso izkoristili igralca več - so zmaji pripravili orlom pravi šok. Dosegli so namreč tri gole v 134 sekundah in povsem obrnili potek tekme. Začel je Žiga Pešut z zadetkom iz protinapada, nadaljeval pa 39 sekund pozneje Nik Pem, ko je potisnil odbiti plošček v mrežo. Zdaj so morali odmor vzeti domači, a ni pomagal, kajti dobili so še en gol in po zadetku Gala Korena je bilo na semaforju 2:3.


Žvižgi domačih navijačev in zaostanek za zadnjo ekipo v ligi so spodbudili domače, ki so začeli napadati z vseh strani. Gostje so zdržali do 56. minute, ko je Frazee tretjič klonil, zmago domačim pa je že v rednem delu preprečil z obrambo Janu Lattnerju sekundo pred koncem.

Gostje so tako imeli veliko točko za samozavest, kaj več pa so jim domači preprečili v podaljšku, ko so zagospodarili na ledu, Frazee pa je po 51. strelu na tekmi še enkrat klonil v 64. minuti. Po seriji štirih tekem na tujem se zmaji zdaj vračajo v Tivoli, torkova tekma s Celovčani pa bo imela pod Rožnikom tudi dobrodelen značaj.


Orli Znojmo – Olimpija 4:3 (0:0, 2:0, 1:3; 1:0)

Znojmo - Ledena dvorana. 2300 gledalcev. Sodniki: Babić (Avstrija), Trilar (Slovenija, glavna), Nagy (Madžarska), Zgonc (Slovenija).
Strelci: 1:0 Yellow Horn (Bartoš, Hughesman, 37.), 2:0 Tomaš (Pucher, Lattner, 38.), 2:1 Pešut (Gabor, Čepon, 47.), 2:2 Pem (Langkow, 48.), 2:3 Koren (Zajc, 49.), 3:3 Hughesman (Yellow Horn, Bartoš, 49.), 4:3 Sulak (64.).
Kazenske minute: Orli Znojmo 4, Olimpija 2.

Članki iz rubrike