Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
2 25.11.2016 21:32:16

Še tli ogenj v tem zmaju

alesfevezer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 23. kroga lige Ebel premagali madžarsko ekipo Fehervar s 3:1.

Kljub ne prav rožnatemu položaju v klubu se ljubljanski hokejisti na ledu borijo po najboljših močeh. Potem ko so v zadnjem času zmagali po podaljških proti Fehervarju in Gradcu, so poskrbeli še za precejšnje presenečenje in z borbeno predstavo prišli do točke v Linzu.

Olimpija - Fehervar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodniki: Babić (Avstrija), Trilar (Slovenija, glavna), Nemeth (Madžarska), Pagon (Slovenija).
* Strelci: 0:1 Koger (47.), 1:1 Bussiers (Zajc, Koren, 48.), 2:1 Hadžič (Mušič, 52.), 3:1 Koren (M. Čepon, 60.).
* Kazenske minute: Olimpija 4, Fehervar 2.

Vse te točke sicer še niso dovolj, da bi se rešili zadnjega mesta, a so bile spodbudna napoved pred trojčkom domačih tekem. Po današnji, v kateri so se spet pomerili z Madžari, jih namreč v nedeljo čaka še beljaški klub, v torek pa vnaprej odigrana tekma z Dunajčani. Vračati pa so se začeli tudi gledalci, ki jih je bilo tokrat v Tivoliju dvakrat več kot na nekaterih prejšnjih tekmah.

Za nameček so zmaji pred tekmo tudi uradno dobili potrditev, da so zmagovalci slovenskega superpokala, potem ko je krovna hokejska organizacija po mesecu in pol rešila zaplet po pritožbi jeseniškega kluba. Izid tekme ostaja, tako da lovorika ostaja v rokah zmajev, ki pa bodo ob kronično prazni klubski blagajni verjetno bolj občutili izrečeno finančno kazen - HZS je namreč Ljubljančanom zaradi kršitev pravil o številu tujcev naložila globo v višini 4000 evrov.

Na ledu mednarodne tekme z Madžari je bil dvoboj v uvodu enakovreden, nobena od ekip pa si v prvem delu ni pripravila omembe vrednih priložnosti, ob nekaj polpriložnostih gostov pa je bil zanesljiv domači vratar Jeff Frazee.

V nadaljevanju so bili večji del druge tretjine domači precej bolšji, toda terenske premoči niso znali spremeniti v kakšen zadetek. Nekajkrat je dobro branil MIklos Rajna, lepe priložnosti pa je zapravljal predvsem Kristijan Čepon, nevarna sta bila še Maks Selan in Chris Langkow. Domačim pa spet ni stekla igra z igralcem več, pri kateri so jim gostje celo dvakrat ušli pred njihov gol, a je stvari reševal Frazee. Rajna je imel sicer bistveno več dela, toda prevlada zeleno-belih se je končala brez ploščka za njegovim hrbtom in po 40 minutah je bilo na semaforju še vedno 0:0.

A Madžari so nato izkoristili, česar Ljubljančani pred tem niso znali. Že ob svoji prvi prednosti, izključen je bil Selan, so namreč v 47. minuti zadeli. Prejeti gol pa je zmaje razjezil, le 55 sekund pozneje je iz bližine zadel Raphael Bussiers. Nekaj minut zatem je Sebastjan Hadžič spretno dvignil plošček prek Rajne za vodstvo in domači so bili blizu trem točkam. Fehervar ni imel pravih možnosti za priključek, zmago borbenih domačih hokejistov pa je, za zaslužen aplavz navijačev, s strelom na prazna vrata potrdil še Gal Koren v zadnji minuti.

V nedeljo bodo Ljubljančani v svoji dvorani gostili VSV iz Beljaka.

Značke: ebel, olimpija, fehervar

Članki iz rubrike