Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 13.11.2016 20:05:01

Olimpija vnovič poražena

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 18. kroga lige Ebel doma izgubili proti Orlom Znojmo z 2:3 (1:1, 0:1, 1:1).

Kljub sedmim zaporednim porazom so bili Ljubljančani pred obračunom z Orli iz Znojma optimistični. Čehi so bila zadnja ekipa, ki so jo premagali in edina letos, ki je pred slovenskimi prvaki klonila že po rednem delu. To se je zgodilo 16. oktobra v Znojmu, slovenski hokejisti pa so menili, da je po mesecu spet prišel čas za zmago, prvo pravo v Tivoliju. Njihov optimizem je bil še večji, ker se je v vrata po dveh tekmah odmora (uradno zaradi poškodbe, neuradno pa zaradi zamude z izplačili) vrnil vratar Jeff Frazee. Toda pomagal ni niti ameriški vratar, niti nekoliko boljša igra kot na zadnjih tekmah pred domačimi navijači, točke so spet odšle iz slovenske prestolnice, Znojmo je zmagal z istim izidom, kot je doma izgubil.

Na samem začetku tekme so se maloštevilni gledalci ustrašili, da se bo ponovila zgodba z zadnje tekme v Tivoliju, ko so Ljubljančani proti Red Bull Salzburgu že po šestih minutah zaostajali 0:3, na koncu pa doživeli katastrofo (2:10). Čehi so namreč prvi gol dosegli že v 36. sekundi tekme, ko je Libor Šulak ušel po desni strani, streljal z "backandom", po navidez nenevarnem strelu pa je plošček med nogami Frazeeja ušel za golovo črto.

A hitro prejeti gol gostiteljev ni zmedel. Prevzeli so pobudo, v osmi minuti pa si priigrali prvo priložnost. Po strelu Kristjana Čepona odbitka ni izkoristil Anže Ropret, a je bil nad njim storjen prekršek za izključitev. Številčno prednost so Ljubljančani izkoristili, Maks Selan je bil natančen s strelom od daleč. Po golu so slovenski prvaki začutili priložnost, a pozabili na obrambo. Radek Čip je v 14. minuti sam pridrsal pred Frazeeja, toda ta je bil v medsebojnem dvoboju uspešnejši, tako kot je bil nekajkrat uspešnejši od tekmecev tudi nekaj trenutkov pozneje, ko so imeli gosti minuto in pol dva igralca več na ledu. Ljubljančani bi neučinkovitost Čehov ob koncu lahko kaznovali, a so zapravili nekaj priložnosti, najlepšo Jonathan Harty.

Nekaj so jih ob številčni premoči imeli tudi na začetku druge tretjine, v osmi minuti, ko so bile na ledu moči izenačene, pa Harty iz bližine spet ni znal premagati gostujočega vratarja. Dolgo časa so bili neučinkoviti tudi gosti, ki pa so v 38. minuti vendarle vnovič povedli, ko je pred Frazeeja pridrsal David Bartoš in ga z močnim strelom iz zapestja tudi premagal.



Gledalci so v zadnjem delu pričakovali pritisk domačih, vendar je bilo ravno nasprotno. Gostje so domače stisnili pred vrata, v 52. minuti pa tudi povišali vodstvo, ko je lepo akcijo prvega napada s strelom pod prečko zaključil Adam Hughesman. Chris Langkow je dobro minuto zatem domačim spet povrnil upanje, a do konca spremembe izida ni bilo več. Najlepšo priložnost za izenačenje je zamudil Sacha Guimond.

Olimpija - Orli Znojmo 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 621, sodniki: Babić (Madžarska), Gruber (Avstrija), Nemeth (Madžarska), Raković (Slovenija).
* Strelci: 0:1 Šulak (Lakoš, 1.), 1:1 Selan (Pešut, 10.), 1:2 Bartoš (Yellow Horn, Hughesman, 38.), 1:3 Hughesman (Bartoš, Yellow Horn, 52.), 2:3 Langkow (Pešut, Guimond, 53.).
* Kazenske minute: Olimpija 8, Orli Znojmo 8.

Značke: olimpija, znojmo

Članki iz rubrike