Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.10.2016 21:45:49

Ljubljančani izgubili še proti Dornbirnu

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 13. kroga lige Ebel izgubili z Dornbirnom z 2:3 (1:2, 0:0, 1:1).

Ljubljančani so imeli podaljšan konec tedna z dvema zaporednima domačima tekmama. Na prvi nedeljski kljub borbenosti niso imeli pravih možnosti z Bolzanom, danes je bil v Tivoliju tekmec, predzadnji Dornbirn, bolj po ljubljanski meri. Če bi zmaji zmagali, bi zaostanek za njim znižali na eno točko. Na koncu so po ne prav vrhunski predstavi gostje odnesli vse tri točke in še bolj utrdili zmaje na dnu lestvice.

Začetek je bil sicer slab, še slabši kot proti Bolzanu, saj je moral tokrat vratar Jeff Frazee plošček iz gola pobirati že po prvem napadu gostov po 29 sekundah tekme. Gol je domače precej zmedel in potrebovali so nekaj minut, da so sestavili kakšno nevarno akcijo, na srečo pa so se v zadnjih 24 urah vsaj strelsko prebudili. V deveti minuti je tako Gilbert Gabor preusmeril plošček po strelu od daleč in premagal Floraina Hardyja. Ko je po še nekaj polpriložnostih na obeh straneh, bolj nevarni so bili sicer gostje, kazalo, da se bo tretjina končala z neodločenim izidom, so hokejisti Dornbirna pol minute pred koncem spretno pospravili odbiti plošček v gol.

V nadaljevanju sta ekipi pokazali precej povprečen hokej z nekaj občasnimi prebliski. Za domače bi lahko zadela Anže Ropret po pobegu z igralcem manj in Adis Alagić, po drugi strani je vratar Frazee v 31. in 32. minuti z mojstrskima obrambama ob strelih Oliverja Achermanna in Chrisa d'Alvisa še obdržal zmaje v igri. Domači so bili najbližje golu ob številčni prednosti v 37. minuti, a je plošček po močnem strelu Maksa Selana zadel le vratnico.


In ko je že kazalo, da bodo že zelo maloštevilni privrženci zeleno-belih spet razočarani zapuščali Tivoli, so v 41. minuti videli lep prodor Alagića in natančen strel pod prečko za izenačenje. Nekoliko živahnejše nadaljevanje domačih in priložnosti Jonathana Hartyja, Raphaela Bussieresa in Sache Guimonda so še dajali upanje na popoln preobrat. A le do napake vratarja Frazeeja, ki je sicer ves večer večinoma dobro posredoval, v 55. minuti pa mu je plošček pod telesom ušel v gol, ta zadetek pa je tudi odločil dvoboj.

V petek bodo Ljubljančani gostovali v Beljaku.


Olimpija - Dornbirn 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) 


Ljubljana: Dvorana Tivoli, gledalcev 312, sodniki: Gruber, Nikolić (glavna), Angerer, Pardatscher (vsi Avstrija). 
Strelci: 0:1 Arniel (Siddall, Magnan, 1.), 1:1 Gabor (Ograjenšek, Groznik, 9.), 1:2 D. Sylvester (Schmidt, Magnan, 20.), 2:2 Alagić (Planko, Pem, 41.), 2:3 Caruso (Petrik, Achermann, 55.). 
Kazenske minute: Olimpija 8, Dornbirn 8. 

Značke: ebel, hokej, olimpija

Članki iz rubrike