stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.10.2016 20:11:00

Pričakovan poraz Olimpije

www.alesfevzer.com
Po visokem domačem porazu proti Linzu so se ljubljanski hokejisti podali na težko gostovanje, saj so odpotovali k vodilnim Dunajčanom.

Hokejisti Olimpije so v tekmi 6. kroga lige Ebel v gosteh klonili proti dunajski ekipi Vienna Capitals z 1:4.

Vienna Capitals - Olimpija 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Dunaj - Dvorana Alberta Schultza, gledalcev 2800, sodniki: Kincses (Madžarska), Nikolic (Avstija, glavna), Kontschieder (Avstrija), Nemeth (Madžarska).
* Strelci: 1:0 Ferland (Fischer, Sharp, 2.) 1:1 Bazevics (Pem, 16.), 2:1 Holzapfel (Pollastrone, 19.), 3:1 Brocklehurst (Pollastrone, Ferland, 40.), 4:1 Pollastrone (Fraser, 57.).
* Kazenske minute: Vienna Capitals 18, Olimpija 8.

Ko so domači že v drugi minuti povedli z golom Jonathana Ferlanda, ki je bil uspešen iz drugega poskusa, prvi strel je vratar Jeff Frazee odbil, so domači navijači pričakovali pravi festival golov.

A je bila Olimpija v nadaljevanju prve tretjina enakovreden tekmec, tudi po strelih (13-11), res pa je, da so gostje kar trikrat imeli igralca več, v tretji priložnosti pa je v 16. minuti Latvijec Kristaps Bazevics z močnim strelom z modre črte izenačil. Toda domači so vseeno na prvi odmor odšli s prednostjo, ko so napadalci drugega napada Dunaja izigrali goste in dosegli gol.

Ključna za končni izid je bila druga tretjina. Olimpija se je dobro držala, čeprav so domači pritiskali, streljali z vseh položajev, a je Frazee branil odlično. Igra z igralcem več pa Ljubljančanom kljub golu v prvi tretjini ni stekla, ključni trenutku pa so bili ob koncu drugega dela, ko je najprej od 37. do 39. minute gostujoča ekipa napadala z dvema igralcema več, a brez pravega poskusa. Na drugi strani pa je 29 sekund pred koncem Dunaj svoj drugi "power-play" kronal s tretjim golom.

Na začetku zadnje tretjine so imeli zmaji še dvakrat igralca več, pa spet brez končnega uspeha, ob igri 4-4 pa so domači na koncu po hitrem protinapadu po podaji svojega nekdanjega člana Jamieja Fraserja in z zadetkom Jerryja Pollastroneja prišli do končnih 4:1.

Olimpijo zdaj čakata še dva težka gostujoča izpita, konec tedna odhajajo na dvojni paket tekem v Bolzano in Dornbirn.

Članki iz rubrike