ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 23.09.2016 23:06:19

Pričakovan poraz pri bikih

www.alesfevzer.com
Hokejisti ljubljanske Olimpije so v 3. krogu lige Ebel v gosteh izgubili proti Salzburgu.

Salzburg - Olimpija 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Salzburg - Ledena dvorana, gledalcev 1912, sodniki: Berneker, Nikolic, Pardatscher in Schauer.
Strelci: 1:0 Raffl (Duncan, 6.), 2:0 Thomas (Starkbaum, 10.), 3:0 Baltram (Latusa, Kutlak, 22.), 4:0 Welser (Latusa, Kutlak, 37.), 4:1 Harty (Gabor, Langkow, 43.), 5:1 Hughes (Flood, Duncan, 50.).
Kazenske minute: Red Bull Salzburg 4, Olimpija 18.

Hokejisti Olimpije v Salzburgu že vse od decembra 2008 niso okusili slasti zmage in so tudi po navedbah Salzburžanov njihov najljubši gost. Tako je bilo tudi tokrat.

Ob dejstvu, da sta med drugimi zaradi bolezni ali poškodb doma ostala Žiga Pešut in Anže Ropret ter ob dejstvu, da Salzburžani uspešno igrajo v ligi prvakov, je bilo jasno, da bo gostom tudi to pot trda predla.


Domači v polni zasedbi so s štirimi peterkami od prve minute narekovali silovit ritem, ki je utrujal ljubljanske tri peterke in še posebej vratarja Jeffa Frazeeja, ki je večkrat reševal mrežo gostov. Vendarle pa ni mogel preprečiti uvodnega zadetka v šesti minuti, ki ga je Thomas Raffl dosegel ob pomoči Ryana Duncana.

V deseti minuti pa se je med podajalce pri domačih vpisal tudi vratar Bernhard Starkbaum, ki je opazil, da so gosti odhiteli na menjavo in je s podajo na napadalno modro črto našel Billa Thomasa, ki je sam zadrsal pred vratarja in ga premagal.

V drugem delu je sledil še hujši pritisk domačih, ki so kmalu povišali na 3:0, potem pa je na polovici tekme ob prvi igri z igralcem več veliko priložnost imel Gilbert Gabor, ki je bil sam pred domačim vratarjem, a ga ni premagal. Ob koncu je Daniel Welser povišal na 4:0.

Streli v okvir gola 30:5 so govorili o siloviti premoči domačih. Na začetku zadnjega dela pa vendarle nekaj veselja tudi za goste, saj so so z igralcem več prek branilca Jonathana Hartyja zatresli domačo mrežo. Piko na i zasluženi zmagi pa je postavil nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes, ki je zadel v trenutkih, ko so bili domači na ledu z dvema igralcema več.

Olimpija bo v 4. krogu v nedeljo gostila Innsbruck.

Značke: olimpija, salzburg

Članki iz rubrike