stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 25.03.2024 15:15:52

Bucik v slalomu pred Dvornik na tekmi DP na Peci

Profimedia
Ana Bucik je le vpisala prvo letošnjo zmago. Tridesetletna Novogoričanka, za katero je sezona razočaranj v svetovnem pokalu, je danes zmagala na tekmi članskega državnega prvenstva v slalomu, ki so jo pripravili tik ob meji na avstrijski strani Pece. Bucik je zmagala tako v domači konkurenci kot tudi tuji konkurenci, ki se je merila na tekmi.

Bucik je za naslov državne prvakinje Slovenije v slalomu za 91 stotink ugnala tekmico iz reprezentance A Nejo Dvornik. Obe pa sta bili pred Avstrijko Natalie Falch (+1,14).

Bucik je vpisala osmo zmago v konkurenci DP Slovenije, četrto na tekmah v slalomu. To je bila njena prva zmaga v alpskem smučanju po dveh letih, ko je slavila na tekmi v Kranjski Gori, ki je štela za DP v slalomu.

Bucik je v svetovnem pokalu izpadla iz prve jakostne skupine tako v slalomu kot tudi veleslalomu. Dvornik, za katero je najboljša sezona v svetovnem pokalu v karieri, je z 18. mestom najvišje uvrščena v slalomskem seštevku svetovnega pokala.

Naslednja Slovenka je bila Caterina Sinigoi na petem mestu, njen zaostanek je znašal 5,19 sekunde. V konkurenci za DP je zamejska Slovenka Sinigoi osvojila tretje mesto.

Na Peci so pripravili tudi moško tekmo, na kateri na prvih treh mestih ni bilo Slovenca. Zmagal je Anton Tremmel iz Nemčije, drugi je bil Hans Vaccari iz Italije (+0,54), tretji Nemec Fabian Himmelsbach (+0,70).



Najboljši Slovenec je bil Tijan Marovt na četrtem mestu, njegov zaostanek je znašal osem desetink. Je pa Marovt, ki je vodil po prvi vožnji, slavil v domači konkurenci za razvrstitev DP v slalomu pred nekdanjim članom slovenske ekipe za svetovni pokal Klemnom Kosijem (+1,40). Kosi, ki si prizadeva za vrnitev nazaj na najvišjo tekmovalno raven, je bil na tekmi na Peci šesti.

Tretje mesto na DP je osvojil Žiga Zupan Oreškovič, sicer danes deveti na tekmi (+3,46).

Na Peci bodo v torek izpeljali še oba veleslaloma, ženskega in moškega, a brez najboljšega Slovenca Žana Kranjca.

Kranjec je po udeležbi na finalu sezone svetovnega pokala v Saalbachu v Avstriji zaradi bolečin v hrbtu odpovedal nastop na državnem prvenstvu.

Na Peci bodo od 3. do 6. aprila izpeljali še tekme DP v smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Članki iz rubrike