stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.03.2024 14:46:30

Vodja v Planici spregovoril po padcu Timija Zajca: Od Timija sem prejel informacijo, da ...

alesfevzer.com
Vodja planiškega tekmovanja Aljoša Dolhar je po današnjem nesrečnem padcu Timija Zajca pri doskoku v pogovoru z novinarji poudaril, da je letalnica dobro pripravljena. "Zelo smo veseli, da nam je v teh nemogočih razmerah skozi celotno zimo in tudi zdaj zadnje dni uspelo že četrti dan uspešno končati," je uvodoma dejal Dolhar.

"S tem smo najbolj zadovoljni. Danes je bila že napoved takšna, da manevrskega prostora nismo imeli veliko. Vedeli smo, da moramo pohiteti s serijo in da se veter, ko bo enkrat veter premočan, ne bo več ustavil. Tako je tudi bilo. Na srečo smo prvo serijo izpeljali, preden se je veter okrepil in zadovoljni smo, da je še ena tekma za nami. Žal mi je za Timijev padec, upam, da bo hitro z njim vse v redu," je pojasnil vodja tekmovanja.

Kot je še dodal Dolhar, se ob padcu Zajca ne bi moglo storiti ničesar drugače. "Tudi od Timija sem po padcu prejel informacijo, da je sam nerodno pristal. Kot ste lahko videli, smo šli pred njegovim poletom dva naskoka nižje. Smola pač in upam, da bo z njim čim prej vse dobro."


Vodja tekmovanja je dodal, da je ob takšnih spomladanskih vremenskih razmerah skoraj nemogoče pripraviti letalnico. "To je pravi mali čudež. K sreči je Nordijski center Planica izkoristil tistih nekaj mrzlih dni do 15. januarja, da je na letalnici naredil približno zadostno količino snega, ker po 15. januarju zaradi previsokih temperatur snega nismo mogli več delati," je dejal.

"Ogromno dela smo vložili, ker se tega snega ne da več obdelovati s strojem, tako da kapa dol našim fantom, ki so delali od jutra do večera, da so pripravili letalnico na ravni, kakršna je," je dejal Dolhar in poudaril: "Zagotovo ni idealna skakalnica, ampak glede na razmere je odlična, pa tudi nobene dileme ni, da ne bi bila regularna. Dobro je pripravljena, ni pa seveda enako, kot če bi imeli normalne (bolj zimske) razmere."

Pred nedeljsko zadnjo tekmo sezone se že danes pod Poncami pričakujeta dež in sneg. "Na sestanku ožjega tekmovalnega odbora, kjer bo z nami tudi naš vremenoslovec, bomo naredili načrt za jutri. Pričakujemo dež in sneg čez noč, mi bomo pa naredili vse za to, da bomo zjutraj pripravljeni tako, da bo varno za skakanje."

Članki iz rubrike