stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 22.03.2024 07:05:39

V Planici danes spektakel s sedmimi Slovenci, tu so vse podrobnosti ...

Luka Vovk
Dolina pod Poncami bo danes na letalnici bratov Gorišek gostila prvo od treh tekem moškega finala sezone v smučarskih skokih. Najprej bo ob 14. uri na sporedu poskusna serija, ob 15. uri pa se začne prva serija tekme, na katero se je prek kvalifikacij uvrstilo sedem slovenskih letalcev. Gre tudi za predzadnjo posamično tekmo asa Petra Prevca v karieri.

Slovenci so bili uspešni že na četrtkovih treningih in v kvalifikacijah, ki jih je Timi Zajc končal na četrtem mestu, povratnik po poškodbi Anže Lanišek je bil osmi, Peter Prevc deseti, Lovro Kos 11., Domen Prevc 23., Maksim Bartolj 30, Žak Mogel pa 35.

"V kvalifikacijah bi bilo odlično, če bi imel še malo boljše razmere. Upam, da bom na tekmi sestavil dobre skoke, forma je dobra," je dejal Zajc, ki ne skriva, da si želi sezono končati še s kakšnimi stopničkami.

Pred koncem sezone je odprt le še boj za mali kristalni globus v točkovanju poletov, saj ima velikega že v žepu Avstrijec Stefan Kraft, ki vodi tudi v poletih. V kvalifikacijah je bil šesti.

Kraft ima v vodstvu 340 točk, drugi je njegov rojak Daniel Huber (294), tretji iz kvalifikacij, nato pa v boju za globus sledijo Zajc (246), Peter Prevc (241) in Domen Prevc (176).

Organizatorji opozarjajo na poostren prometni režim
Skakalni praznik na letalnici v Planici bo tudi letos zaznamoval spremenjen prometni režim. Prireditelji opozarjajo na rabo brezplačnih avtobusov, ki bodo krožno vozili iz Kranjske Gore in okolice do skakalnic v dolini pod Poncami.

Obiskovalci, ki bodo v Planico prišli z lastnimi vozili, bodo na parkirne površine usmerjeni z označbami organizatorja in z navodili rediteljev. Parkiranje v Kranjski Gori je možno na javnih parkirnih površinah, ki so plačljive, razen če je drugače označeno z oznakami organizatorja.



Parkiranje izven označenih parkirišč, še zlasti na in ob cesti bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala, opozarjajo na občini Kranjski Gori.

V petek bodo prvi avtobusi proti Planici krenili ob 10.uri, v soboto ob 6. uri in v nedeljo ob 6.30. Vrnitev do vozil bo možna do dve uri po tekmi, v soboto celo tri ure.

Vstopno-izstopna mesta bodo organizirana proti policijski postaji v Kranjski Gori ter v Ratečah na avtobusni postaji in križišču Ledine, v primeru preusmeritve parkiranja pa tudi na parkirišču Zelenci in pri Petrolu v Ratečah.

Zaradi dogodka bo v času prireditve tudi več cestnih zapor. Podrobne informacije o tem so na spletni strani planica.si.

Prireditelji pa ob tem opozarjajo tudi na možnost, da obiskovalci pridejo na prizorišče iz Kranjske Gore in bližnjih krajev peš.

Vsi imetniki vstopnic za finale svetovnega pokala pa lahko s katere koli železniške postaje v Sloveniji pridejo v Planico tudi brezplačno z vlakom, ki bo ustavil na Jesenicah, od koder bo organiziran avtobusni prevoz.

Članki iz rubrike