pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Ekipa SN
Ekipa SN
31 12.03.2024 09:08:52

Jelko Gros z ostrim odgovorom slovenskemu trenerju skakalk: "Nike niso okradli in žalosti me to, da ..."

profimedia
»Čestital bi Niki Prevc za zmago na današnji tekmi, ki ji je bila ukradena s strani žirije. Žal to moram reči, saj to ni več vodenje tekmovanja. To se ni zgodilo enkrat, ampak se kar dogaja. Upam, da se te stvari uredijo. Žal je tako, da lahko z nami počnejo, kar hočejo,« je nedeljsko tekmo skakalk v Oslu z ostrimi besedami pospremil glavni trener slovenske ekipe Zoran Zupančič.

Dolgoletni trener skakalk je prepričan, da si je Nika Prevc zaslužila zmago in bi jo tudi morala dobiti. In za to ima argument, saj je bil razplet tekme z zmago domačinke Eirin Marie Kvandal precej nenavaden. Morda sprva kdo niti ni opazil, kaj se je zgodilo, a podrobnejši pregled izidov razkriva, da je prišlo do sporne situacije.

Za komentar smo poklicali tehničnega delegata na tekmah v Oslu Jelka Grosa, ki je pojasnil nastali položaj in odgovoril trenerju Zupančiču. Gros je potrdil, da je naletišče za Kvandalovo res znižala žirija, in pojasnil, zakaj so sprejeli to odločitev: »Odločitev je bila zelo preprosta. Kvandalova je ves čas skakala z dveh ali treh zaletov nižje od drugih tekmovalk in v takih primerih mora žirija ukrepati iz varnostnih razlogov. Na sobotni tekmi je Norvežanka s petih zaletov nižje skakala primerljivo z najboljšimi skakalkami, zato je bilo najprej treba poskrbeti za varnost ter kasneje razmišljati o vsem drugem,« je pojasnil in o tem, zakaj tokrat to ni bila trenerjeva odločitev, dodal: »Žirija je bila že vnaprej dogovorjena, da dokler druge skakalke ne preskočijo 95 odstotkov velikosti skakalnice, mora zahtevo za nižje zaletišče oddati trener. Ko pa bo preskočenih teh 127 metrov, bo posredovala žirija.« Gros je torej potrdil, da sta skoka Nike Prevc, ki je skočila ravno do te dolžine, in Jaqueline Seifriedsberger, ki je bila še meter in pol daljša, sprožila odločitev, da Kvandalova skače z nižjega naleta, na pobudo žirije, in ne trenerja.
Ta poteza je, kot zapisano, razhudila slovenskega trenerja, na njegove očitke pa je Gros odgovoril odločno ... 

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike