franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue
ue
0 01.03.2024 18:54:37

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso konkurenco pokoril še slovenski skakalec in zmagal drugič v karieri!!!

Profimedia
Na prvi tekmi smučarskih skakalcev se je Slovenija spet dobro odrezala.

Kaj dobro, fantastično!! Lovro Kos, ki je bil po prvi seriji na petem mestu, je z odličnim skokom v finalu skočil na prvo mesto!

Tako je Kos poskrbel za popoln slovenski dan na Finskem, kajti popoldne je zmago v Lahtiju slavila tudi Nika Križnar!

S fenomenalnim drugim skokom, ki je bil dolg kar 134 metrov, si je Kos pokoril vso konkurenco in prišel do druge zmage v karieri.

Drugi je bil Nemec Andreas Wellinger, tretji pa Ryoyu Kobayashi.

Brata Prevc sta bila na razpredelnici soseda, Domen je bil 13., Peter pa 14.

Kos je bil po prvi seriji peti, nato pa je kljub znižanju naletnega mesta ob izdatni pomoči vzgonskega vetra skočil odlično, pristal pri 134 m in z drugo daljavo dneva prepričljivo prevzel vodstvo. Nato je po vrsti spremljal, kako so za njim zaostali na koncu drugouvrščeni Wellinger ter oba Avstrijca Daniel Tschofenig in Michael Hayböck.

Na vrhu je bil le še vodilni po prvi seriji, olimpijski prvak, Norvežan Marius Lindvik, ki pa je pristal na četrtem mestu z 251,5 točke.

Za Kosa je bila to druga posamična zmaga v karieri in hkrati to sezono, potem ko je na podoben način, z napadom v drugi seriji, slavil tudi v Lake Placidu pred nekaj tedni.

"To je izjemen občutek, sploh drugi skok je bil ekstremno dober, zaradi česar sem seveda zelo zadovoljen. Razmere so bile tokrat na moji strani," je v prvi izjavi za organizatorje tekmovanja dejal Kos.

"Super začetek vikenda. Še druga zmaga v svetovnem pokala z zares lepima dvema skokoma. Rad bi se zahvalil celotni ekipi. Bilo je napeto, saj opreme ni bilo, ampak so vse uredili, da je prišla pravočasno," pa je Kos dodal za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS).

Do točk so prišli še trije Slovenci. V finalu je nekaj mest izgubil Domen Prevc (237,1), ki je s sedmega padel na 13. Štiri mesta je v finalu pridobil Peter Prevc (236,5) in končal tik za svojim bratom na 14. mestu. Dve točki za razvrstitev svetovnega pokala pa je z 29. mestom ujel Žak Mogel (206,4).

"Danes sta mi uspela dva v redu, solidna skoka. Malo so bile mešane razmere. Za Lahti je to kljub vsemu odlično 13. mesto in grem zadovoljen v naslednji dan," je po tekmi dejal Domen Prevc. Dopolnil ga je še brat Peter: "Prva tekma v Lahtiju in solidno 14. mesto. Sem zadovoljen, da iz skoka v skok napredujem, zato se veselim naslednjih dni."

"Odlična serija stopničk in zmag se nadaljuje. Ko gre, naj traja. Upam, da tako nadaljujemo cel vikend," pa je na kratko za SZS dejal glavni trener Robert Hrgota.

Brez nastopa med najboljšo trideseterico je ostal Maksim Bartolj (89,8), ki je bil 48. oziroma mesto pred Kraftom, ki se mu je skok v prvi seriji povsem ponesrečil. To se mu je zgodilo drugič to sezono.

Kljub temu Kraft še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala s 1546 točkami. Sledita mu Kobayashi s 1337 in Wellinger s 1258 točkami. Najboljši Slovenec v seštevku je po novem Kos, ki je zbral 668 točk in je skupno peti.

V Lahtiju od Slovencev ni Timija Zajca, ki si je vzel teden dni premora za trening pred začetkom norveške turneje (8. - 17. marec). Tam bo po mesecu in pol prisilnega premora zaradi poškodbe kolena predvidoma nastopil tudi Anže Lanišek.

V soboto bo ob 16.15 ekipna preizkušnja, na kateri bodo od Slovencev skakali Peter in Domen Prevc, Lovro Kos in Žak Mogel. V nedeljo ob 16. uri bo še druga posamična tekma s predhodnimi kvalifikacijami ob 14.30.

Značke: lovro-kos, lahti

Članki iz rubrike