franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 25.02.2024 09:50:01

Če ne gre, ne gre ... Slabe novice za Ilko Štuhec in njene tekmice, odpadla druga tekma v dveh dneh

Profimedia
Alpske smučarke so zaradi slabega vremena ostale brez obeh tekem v superveleslalomu za svetovni pokal. Organizatorji so bili prisiljeni po sobotnem odpovedati tudi današnjega v Val di Fassi, so sporočili gostitelji tekmovanja. Zaradi preveč snega, ki je zapadel v zadnjih dneh, niso mogli odstraniti snega in pripraviti progo.

"Zaradi obilnega sneženja ponoči in trenutnih razmer na stezi so se organizatorji odločili, da današnjo tekmo odpovejo," je na Telegramu zapisal predstavnik Mednarodne smučarske zveze (Fis), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na startnem seznamu tekem v Val di Fassi je bila tudi Slovenka Ilka Štuhec.


Alpske smučarke se bodo zdaj preselile na Norveško, kjer bosta konec naslednjega tedna v Kvitfjellu na sporedu smuk in superveleslalom za točke svetovnega pokala.

Pred finalom sezone v Saalbachu v Avstriji smučarke nato čaka le še postanek na Švedskem v Areju, ki bo 9. in 10. marca gostil tekmi v veleslalomu in slalomu. Tam se bo po napovedih karavani pridružila ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je zaradi poškodbe, to je staknila konec januarja pri padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo, izpustila odločilni del sezone v boju za veliki kristalni globus.

Med odsotnostjo Shiffrin je pobudo prevzela 32-letna Švicarka Lara Gut-Behrami, ki osem tekem pred koncem vodi v seštevku zime z naskokom 1414 točk. Shiffrin na drugem mestu skupnega seštevka zaostaja 205 točk.

Članki iz rubrike