zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
0 07.04.2023 10:50:51

Smučarski skakalci pri najboljšem sosedu: Nika kot iz topa, Anže najbolj natančen

Luka Vovk
Včeraj popoldne je bilo pri najboljšem sosedu v hipermarketu Mercator Ljubljana Šiška prav prijetno. Posebej za mnoge tiste, ki so do zdaj slovenske orle in orlice spremljali le od daleč ali samo po televiziji.

Veliko ljudi se je hotelo fotografirati z Anžetom Laniškom, Niko Križnar, Žigo Jelarjem, Majo Vtič, Petrom Prevcem, Tajo Bodlaj, Domnom Prevcem, Emo Klinec, Lovrom Kosom, Niko Prevc in Jernejo Repinc Zupančič, ki so bili tudi letos v ponos s svojimi izjemnimi dosežki na tekmah svetovnega pokala in na nordijskem svetovnem prvenstvu Planica 2023. Najboljši sosed je kot veliki sponzor slovenskih skakalnih reprezentanc gostil slovenske junake in heroine.

Ljudje so se zbrali takoj ob vhodu v hipermarket, in še preden se je vse skupaj začelo, so Niko, Anžeta, Timija, Emo in druge cukali za rokav ter jih prosili za fotografijo ali podpis. »Mislim, da sem dobila vse. Zdaj pa se moram še slikati z njimi,« je dejala gospa, ovita v slovensko zastavo s podpisi skakalcev in skakalk, ki se je s Štajerskega pripeljala v Ljubljano samo zaradi slovenskih orlov in orlic. Za ta dogodek je izvedela v Ekipi, saj jo njen vnuk redno kupuje. »Da, za vnuke bo to. Zdaj so na treningu,« je dodala in se široko nasmejala.

Potem so se skakalci in skakalke sprehodili skozi hipermarket Mercator, pozirali ob fotografiranju naključnih nakupovalcev, k Anžetu in Timiju pa se je stisnila prodajalka, ki sicer pripravlja okusne sendviče. Vsi, prav vsi, in ni jih bilo malo, so hoteli stisniti roko slovenskim skakalcem in skakalkam, ker so jim v pretekli zimi pripravili takšno veselje.



Ja, v Mercatorju vendar
No, mi pa smo si izmislili drugačno nalogo. Zanimalo nas je, kako prisebni in zbrani so slovenski junaki zime. »Kje nakupujete?« se je glasilo vprašanje. Najprej smo zaustavili Niko Križnar, ki je brez razmišljanja kot iz topa ustrelila: »V Mercatorju!« In se navihano nasmejala ter odhitela k nekemu invalidnemu dekletu, ki se je hotelo fotografirati z njo. In morda najboljši slovenski letalec vseh časov, Domen Prevc? Malce previdno si je vzel čas za razmislek, tako da je ponovil vprašanje, potem pa … zelena kljukica: »Kje nakupujem? Ja, v Mercatorju vendar!« Pa nam je malce zažugal, potem pa še nam ponudil, da izberemo eno nagradno srečko iz svoje vrečke, s katerimi je Mercator nagradil obiskovalce. No, misija še ni bila končana, kajti zmesti smo poskušali še tretjega skakalca sezone v skupnem seštevku Anžeta Laniška. Pa se tudi on ni dal: »Kje nakupujem? Pri najboljšem sosedu. Živim na Mlaki, tako da grem v hipermarket Kokrica!« Anže pa je bil izčrpen. Pod črto, vsi slovenski junaki se dobro zavedajo, kdo jim tudi pomaga, da lahko skačejo in letijo tako daleč.

Po kar dolgem sprehodu po Mercatorju, ko so skakalci le uspeli »ukrasti« kakšno kot papir tanko rezino pršuta, so se zbrali še na odru, kamor jih je prišel pozdravit tudi predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić: »Lep pozdrav in predvsem iskrene čestitke vsem skakalcem in skakalkam ter vsem, ki stojijo za njimi, za izjemno sezono. Pa ne samo to sezono. V soboto sem bil v Planici priča nepozabnemu dogodku. Mercator že dolga leta podpira naše skakalce, podpira slovenski šport. In podpirali jih bomo tudi naprej. Posebej pa sem vesel, da podpiramo otroke, več kot 350 mladih skakalcev in skakalk. Ti so naša prihodnost. Ponosni smo, da smo del velike slovenske skakalne družine, in lahko se veselimo naše skupne prihodnosti.« No, potem pa je dobil še startno številko z ekipne tekme na svetovnem prvenstvu, kjer so slovenski orli leteli najdlje od vseh na svetu.

Galerija

Članki iz rubrike