sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

zu
zu
8 23.02.2023 07:10:21

Primož Peterka odprl dušo in spregovoril o alkoholizmu in boleči ločitvi

Grega Wernig
Nekdanji skakalni šampion Primož Peterka je odprl dušo.

Primož Peterka je prav gotovo eden od najuspešnejših slovenskih zimskih športnikov, eden od tistih, ki se lahko pohvali z dvema velikima kristalnima globusoma v letih 1997 in 1998. Med svojo kariero je bil slaven, na Poljskem so ga na primer obravnavali kot kakšnega rokovskega zvezdnika, v Planici se je vedno trlo ljudi. Še več kot po navadi. A ta slava je imela tudi posledice ... 

Peterka je v oddaji Preverjeno skupaj z nekdanjo soprogo Renato, s katero imata tri otroke, iskreno spregovoril o najtežjih trenutkih v življenju. Ko se mu je sesul svet. Ko je imel težave z alkoholizmom in ko se je tudi ločil. Ko je bil na vrhuncu svoje slave, je, kot sta povedala, vsak nekaj želel od njega, pritiski so bili ogromni, začela se je kriza. "Midva sva se začela prepirati. Kamorkoli je šel, en kup menedžerjev, vsi bi pomagali, vsi bi nekaj imeli od njega," je razkrila Renata, ki je dodala, da so se prepiri stopnjevali, ko ni več zmagoval, ko je prišel domov slabe volje in želel imeti mir.

Ko je beseda nanesla na alkohol, o tem Primož ni nikoli rad govoril, ne nekdanji šampion povedal: "Ne rabim, kaj naj." Tudi njegova bivša soproga ni želela javno veliko govoriti o tem, dodala je: "To so pa najine osebne zadeve, nikoli pa nisva skrivala, da mi pa doma nimamo alkohola in da smo popolna družina. V smučarskih skokih je bilo tega ogromno." Dodala je še, da so jim skoki uničili življenje: "Šel se je zdravit, stali smo mu ob strani, vse drugo pa se bo moral odločiti sam." Bivša zakonca ohranjata prijateljske odnose, a v tistem trenutku je bila ločitev edina rešitev, ker okolje niti zanjo niti za otroke ni bilo zdravo.

Članki iz rubrike