profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

su
su
0 21.02.2023 20:02:18

Vrhunsko! Ema na mestu, kjer se delijo kolajne! Je to napoved, ki bo dvognila Slovenijo na noge?

Bobo
Smučarke skakalke so na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici opravile trening na skakalnici s kritično točko 95 m.

Med Slovenkami se je dvakrat na tretje mesto zavihtela Ema Klinec. Dve seriji je dobila Norvežanka Anna Odine Ström, v eni je bila tretja. "Prišli smo na domače prizorišče, ki ni tako domače. Planica je kar močno spremenjena. Sama prizorišča so lepa, veličastna. Upam, da so naše tekmovalke sprijaznile s skakalnico. Imeli smo stabilne vetrovne razmere, vseeno je bilo veliko skokov v eno točko, v eno luknjo. Zato so na izide zelo vplivale malenkostne razlike v vetru," je povedal slovenski trener Zoran Zupančič.
Nika Križnar, dobitnica dveh kolajn v smučarskih skokih na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki je nekaj tekem svetovnega pokala izpustila zaradi težav z zdravjem in pripravljenostjo, je obležala z gripo in je na treningu ni bilo.
"Veliko smo imeli smole v tej zimi, sedaj pa je zbolela še Nika Križnar, ima gripo tipa B. Sedaj jemlje tablete in v domačem okolju počiva. Upamo na najboljše. Dogovoril sem se, da jo obdržimo na startni listi, ekipo je bilo namreč treba oddati danes po treningu. Lahko jo zamenjamo do devete ure jutri, ko bo sporočila, če bo lahko nastopila v kvalifikacijah. Če ne bo mogla, imamo zamenjavo, pride mlada Ajda Košnjek," je pojasnil Zupančič.
V prvi seriji je bila najboljša že omenjena Anna Odine Ström (95 metrov), ki je za 0,4 točke prehitela vodilno skakalko svetovnega pokala, Avstrijko Evo Pinkelnig. Na tretjem mestu je končala branilka naslova Ema Klinec (92 m) skupaj z Nemko Selino Freitag (91,5 m).
Ob odsotnosti Nike Križnar so skakale le še tri Slovenke. Nika Prevc (90 m) je zasedla šesto mesto, le nekaj desetink točke za Klinčevo. Katra Komar je bila s 96,5 metra najdaljša med vsemi, a je skakala s 17. naleta in bila osma, Maja Vtič (92,5) pa 16.


Drugi trening je presenetljivo dobila Kanadčanka Alexandria Loutitt s skokom, dolgim 94 m, in oceno 77,1 točke. Le desetinko točke je zaostala Nemka Katharina Althaus, ki je bila s 96,5 m najdaljša. Tretje mesto je osvojila Anna Odine Ström.
Slovenke so se odrezale zelo povprečno. Ema Klinec je pristala na osmem mestu (94 m), Katra Komar (94,5 m) na 17., Maja Vtič (90 m) na 18. in Nika Prevc (89 m) na 19.
Anna Odine Ström (95 m) je bila najboljša tudi v tretji seriji. Za njo sta se uvrstili Selina Freitag (92,5 m) in Ema Klinec (91 m).
Nika Prevc (93 m) je bila 17., Maja Vtič (92 m) 22. in Katra Komar (89,5 m) 32.
"Klinec je bila solidna, zna pa tudi bolje. Nika Prevc je imela ponovno težave s točnostjo na mizi. Komar je začela zelo dobro, pa slabše končala. Vtič pa ravno obratno," je nastop ekipe kratko strnil slovenski trener.
Dodal je, da je že na uvodnem sestanku slišal veliko pohval, da je SP dobro organizirano in pripravljeno. "Bilo je nekaj začetnih težav, to je normalno. Po nekaj dneh pa bomo že vsi naučeni, kako in kaj moramo narediti in bo gotovo steklo, kot so organizatorji načrtovali," je še dodal Zupančič.

Članki iz rubrike