evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 17.02.2023 10:56:36

Bravoooo, Žan! Kranjec z odličnim izhodiščem, slovenski zvezdnik lovi kolajno na SP!

Profimedia
Avstrijec Marco Schwarz je dosegel najboljši čas prve vožnje veleslaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Courchevelu v Franciji. Na drugem mestu 58 stotink sekunde zaostaja Švicar Marco Odermatt, na tretjem mestu pa je slovenski as Žan Kranjec. Njegov zaostanek za najboljšim je 76 stotink sekunde.

Schwarz, ki je nastopil s število 3, je najbolje opravil nalogo, kar kažejo tudi zaostanki. Manj kot sekundo sta za Avstrijcem zaostala le Odermatt, ki je startal s številko 1, ter Kranjec, ki je bil od Švicarja počasnejši 18 stotink sekunde.

Kranjec se je na progo pognal s številko 7. V zgornjem delu je bil nekoliko zadržan (+0,14), nato pa je pritisnil na plin ter bil najhitrejši med smučarji, ki so že odpeljali, ob drugem in tretjem merjenju vmesnega časa (-0,07; -0,01).

Po napaki, ki ni bila usodna, je največ izgubil v spodnjem delu, sedem desetink sekunde. Njegov skupni zaostanek je še vedno pomenil tretji najboljši čas ob prihodu v cilj.

Kljub odlični vožnji na senčni, zahtevni, poledeneli, strmi in dolgi progi pa Kranjec po prečkanju ciljne črte ni bil povsem zadovoljen ter je tudi malce odkimaval z glavo.



"Nisem bil povsem razočaran. Ko sem vozil, pa nisem imel občutka, da bo to 'zunajserijska' vožnja. Šlo je za dokaj zaprto postavitev s počasnim tempom in se ti mogoče zdi, da ne greš tako hitro. Težko je bilo napadati, vožnja ni bila 'čista', spraševal sem se, ali je tako težko ali sem tako zanič," je imel v prvi izjavi za RTV Slovenija mešane občutke Kranjec.

"Mislim, da imam še rezerve, treba je dobro smučati in zdržati do cilja," pa je razkril formulo za drugo vožnjo in naskok na prvo odličje na SP.

Kranjec tokrat v finalu ne bo napadal iz ozadja. "Še vedno pa mora biti napad. Mogoče bo lažje, tretjega mesta po prvi vožnji sem navajen in mi ne predstavlja takega pritiska. Ni druge: napasti na polno, zdržati do cilja in to je to."

Finalna vožnja bo ob 13.30. Na startu je sto tekmovalcev. Vendar pa so najboljši, ki merijo na najvišja mesta, že opravili nastope.

Članki iz rubrike