Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

su
su
0 08.02.2023 15:43:21

Trening za pozabo za slovenske smučarje! Niso in niso se znašli na progi, kjer bo v nedeljo ...

Profimedia
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Courchevelu v Franciji.

Predstavnik Italije Christof Innerhofer (+0,15) je bil drugi najhitrejši, rojak Kildeja Adrian Smiseth Sejersted (+0,41) je postavil tretji čas. Od treh Slovencev je bil najhitrejši Nejc Naraločnik. Naraločnik je na 31. mestu za Kildejem zaostal 2,52 sekunde. Miha Hrobat je postavil 38. čas (+3,04), Martin Čater pa je bil 39. (+3,12). Kilde je prvi favorit moškega smuka, v katerem je v tej sezoni zmagal na petih tekmah svetovnega pokala. Avstrijec Vincent Kriechmayr, dvojni svetovni prvak iz leta 2021 v smuku in superveleslalomu, je bil 16., za Kildejem je zaostal 1,56 sekunde. Moški smuk bo v nedeljo. Dan pred tem se bodo na ženskem prizorišču tekmovanj na SP v Meribelu za zlato, srebrno in bronasto snežinko borile alpske smučarke, tudi slovenska favoritinja za najvišja mesta Ilka Štuhec.
Alpske smučarje jutri čaka boj za odličja v superveleslalomu. Pred bojem za medalje v kraljevski disciplini bosta še dva preizkusa smukaške proge za alpske smučarje v petek in soboto.

Članki iz rubrike