sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

zu
zu
0 02.02.2023 18:38:48

Skakalni šampion v agoniji: 'Strah me je! Telo me ne uboga več, skakanje postaja nevarno, ker ..."

Norveški skakalec Robert Johansson ima resne zdravstvene težave.

Izjemni smučarski skakalec in z 252 metri tudi norveški rekorder Robert Johansson preživlja resnično težko obdobje. Skakalec, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojil srebro na posamični tekmi na veliki skakalnici, ima pa tudi olimpijsko zlato na ekipni tekmi in dve zlati prav s svetovnih prvenstev prav tako na ekipni tekmi, se namreč že nekaj časa ubada z resno poškodbo hrbta. njegova agonija je iz dneva v dan večja. Na preizkušnji na letalnici na Kulmu je bil izjemno razočaran. Prvi dan je ostal brez točk na 37. mestu, dan po tem pa je bil 23.


Po dveh operacijah je stanje alarmantno, Norvežana pa telo ne uboga več. "Ko začutiš, da te telo ne uboga, da noga dreveni, da je ne čutiš povsem, je težko obdržati osredotočenost, ki je v našem športu nujna. Prikradel se je tudi strah, saj je grozno, ko izgubljaš občutek z mišicami," je občutek za norveške medije opisal Johansson in dodal, da ga je izjemno strah, hkrati pa je jezen, ker je veliko časa namenil regeneraciji.

Johansson pa je še opisal grozljiv občutek: "Izgubljam občutek v stopalu ali pa delu noge pod kolenom, meča postajajo 'mrtva', tako da je skakanje vse težje, celo nevarno. To se dogaja v različnih trenutkih. Lahko se pojavi med ogrevanjem, tekmovanjem ali pa po dolgi vožnji z avtomobilom. Težko je vztrajati v športu, ko telo glave ne posluša stoodstotno." Ni izključil niti konca kariere. 

Članki iz rubrike