evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 11.12.2022 15:39:28

Francoska štafetna zmaga, Slovenke presenetile z osmim mestom

Polona Klemenčič
Profimedia
Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič so na štafetni tekmi svetovnega pokala v biatlonu v avstrijskem Hochfilznu osvojile osmo mesto in to kljub temu, da je morala Lampič dvakrat v kazenski krog. Zmagale so Francozinje.

Četveroboj Francije, Švedske, Italije in Nemčije se je odločal na zadnjem streljanju. Tam je Julia Simon potrdila, da je upravičeno vodilna v svetovnem pokalu. Svojo nalogo je opravila brezhibno in ekipi priborila prvo mesto. Švedinja Elvira Öberg in Italijanka Lisa Vittozzi sta popravljali po en strel in se udarili za drugo mesto. Močnejša je bila Švedinja in že v uvodu zadnjega kroga razrešila vse dvome. Nemka Denise Herrmann, ki je popravljala dve napaki s puško, se Italijanki ni več resno približala.
Med elito manjka danes petouvrščena Norveška, ki zaradi zdravstvenih težav še vedno ne more računati na Marte Olsbu Roeiseland in Tiril Eckhoff. Presenečenje pa je Italija, ki je odličnima Dorothei Wierer in Lisi Vittozzi dodala konkurenčne mlade tekmovalke.
Za presenečenje so z osmim mestom poskrbele tudi Slovenke. Živa Klemenčič je svojo nalogo opravila suvereno in s strelsko ničlo predala kot 10. Blizu maksimumu je bila tudi Lena Repinc, ki je zgrešila znameniti zadnji strel, a to hitro popravila, nato pa kot 12. predala Anamariji Lampič. Televizijski prenos na tujih programih se je posvetil prav njej, saj je s petim mestom ob biatlonskem krstu v svetovnem pokalu presenetila v četrtek. S strelsko ničlo leže se je povzpela med deseterico in bila pred drugim streljanjem že sedma. Nato se je zataknilo na streljanju, dva kazenska kroga pa sta jo potisnila na deveto mesto. Vmes je Lampičeva zaostanek 2:16 minute, ki ga je podedovala ob predaji, znižala na 1:38 minute in le vprašanje časa je, kdaj bo na tekmi zadela vseh deset strelov ter koliko hitrejša je lahko od konkurence. Še enkrat več je položaj prve tekmovalke v reprezentanci potrdila Polona Klemenčič. Leže je sicer popravljala tri strele, nato pa se je pogumno spopadla z Avstrijko Liso Thereso Hauser za osmo mesto. V smučini je Klemenčič Hauser prepričljivo ušla.

Članki iz rubrike