sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

(mf)
(mf)
0 14.07.2022 11:21:14

Curling tudi v Kranjski Gori

psno
V ponedeljek, 11. julija, sta kot že mnogokrat do zdaj združila moči Curling zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije.

Na Olimpijskem športnem taboru s Foksijem, ki ga OKS za otroke od prvega do petega razreda organizira v Kranjski Gori, so v sodelovanju z demonstratorji Curling zveze Slovenije otrokom predstavili vedno bolj popularen zimski olimpijski šport curling. Otroci so prek igre spoznali curling, ki s svojimi lastnostmi, zgodovino in izvorom navduši vsakogar. Lahko rečemo, da so otroci nadgradili svojo gibalno koordinacijo, čut ekipnega sodelovanja, športne vrednote, pravila in športno znanje.

Cilj olimpijskega športnega tabora na kratko opiše misel: "Ugasnimo ekrane, vključimo gibanje, začutimo naravo!" Tej misli se zlahka priključijo tudi vse vrline curlinga.

Šport je dinamičen, atraktiven, zabaven in ponuja odgovore na skoraj vse izzive današnjega časa. Če športu dodamo pridevnik olimpijski, se ta obogati še s plemenitostjo, brezpogojnim sodelovanjem in zdravo tekmovalnostjo. Če športu in olimpizmu dodamo še otroke, lahko vse skupaj zavijemo v čudovito enačbo, katere rešitev je otroški olimpijski tabor.

Bo curling otroke na taboru navduševal vsako leto? Po odzivih otrok smo lahko prepričani, da če bi otroci imeli možnost izbire, bi curling igrali celo v osnovnih šolah. 

Galerija

Članki iz rubrike