oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

su
su
0 21.03.2022 11:55:22

NEDOPUSTNO! Legenda smučarskih skokov Z VSO SILO proti Fisu: Skakalci so V NEVARNOSTI, spremembe SO NUJNE!

PROFIMEDIA
Jakub Janda je prepričan, da bi morali na Mednarodni smučarski zvezi ukrepati takoj.

Češka skakalna reprezentanca je v zadnjih letih daleč od stare slave, pred nekaj tedni pa je prejela nov udarec, ko je presenetljiv konec kariere napovedal komaj 24-letni Viktor Polašek.

Polašek je pred petimi leti v Park Cityju skočil do naslova mladinskega svetovnega prvaka, kasneje pa večjih uspehov med elito kljub obetavnim poletnim mesecem ni dosegal; pozitiven test mu je v letošnji zimi preprečil tudi nastop na olimpijskih igrah. "Nimam moči, da bi nadaljeval, izpraznjen sem. Videti moram, kakšno je življenje brez športa," je svojo odločitev razlagal 24-letnik.
Poleg dejstva, da ni ujel priključka z najboljšimi, pa so se v ozadju zgodnje upokojitve skrivale tudi težave s težo. Na ta problem je češke medije zdaj opozoril legendarni skakalec Jakub Janda, trenutno prvi mož smučarskih skokov na češki smučarski zvezi.

"Iskreno, nisem vedel, da ima Viktor takšne probleme s težo. Vedel sem, da sta z Vasjo (Bajcem, slovenskim trenerjem češke reprezentance op.p.) dogovorjena za določeno telesno težo, a je ob dosegi te želene teže Viktor hujšal še naprej," je razkril Janda.


Mednarodna smučarska zveza je že pred leti sprejela nov pravilnik o telesni teži, ki naj bi skakalcem preprečeval pretirano hujšanje, a je možno ta pravila delno zaobiti s krajšanjem dolžine smuči. Janda je prepričan, da bi moral Fis znova posredovati. "Mednarodna smučarska zveza mora posredovati in sprejeti strožja pravila, veliko skakalcev je na meji, skačejo na krajših smučeh, teža pa je prenizka. Svoje bi morala povedati tudi v zdravniški službi; to je nevarno za življenje in zdravje tekmovalcev. Ukrepajte!" je pristojne pozval upokojeni češki skakalec.

Članki iz rubrike