zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su/STA
su/STA
12 14.03.2022 13:42:08

KAAAJ?! Trener skakalk ŠOKIRAL z razlogi za odstop: Dovolj je bilo PODCENJEVANJA! Odhajam, ker ...

Domen Jančič
Zoran Zupančič je razočaran nad podcenjujočim odnosom do ženskih smučarskih skokov.

Slovenske smučarske skakalke so zgodovinsko sezono zaključil v velikem slogu. Urša Bogataj, Nika Križnar in Ema Klinec so se podpisale pod prvo trojno zmago v zgodovini svetovnega pokala za ženske, Sloveniji pa so varovanke Zorana Zupančiča priskakale tudi prvo trofejo pokala narodov.

Predčasen zaključek sezone v Oberhofu je bil nabit s čustvi že zaradi slovesa pionirke ženskih smučarskih skokov v Sloveniji Špele Rogelj, nato pa je v izteku skakalnice s svojo izjavo po zmagi presenetila še Urša Bogataj, ko je razkrila, da se glavni trener Zoran Zupančič umika s položaja.

Tvorec serijskih uspehov slovenskih orlic je zdaj razkril, da trenersko mesto zapušča, ker ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije in ker je razočaran nad odnosom do ženskih smučarskih skokov.

"Ni mi jasno, kaj moramo še narediti, da se bo spremenil odnos do ženskih skokov. Dvignili smo še najvišjo trofejo, kar obstaja, zmago v pokalu narodov. Ampak ne samo pri nas, tudi odnos Mednarodne smučarske zveze (Fis), da ne more organizirati niti finala sezone. To se mi zdi čudno, ampak očitno jim predstavljamo le strošek," je v pogovoru za STA razmišljal Zupančič.

"V svoji lasti imamo svetovni naslov, globus za zmago v pokalu narodov v pokalu in veliki nagradi, skupno zmagovalko VN, svetovni rekord, olimpijsko prvakinjo, celo dvojno olimpijsko prvakinjo ... V bistvu smo pobrali 95 % vsega, kar je bilo na voljo, to bo težko ponovljivo. Uspeh za zgodovino. Zato podcenjujoč odnos boli," razlaga o uspehih svojih varovank.

Z izjavo so se odvzali tudi pri SZS.

"Obžalujemo odločitev glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Želimo mu vse dobro na njegovi nadaljnji poti. Pri SZS bomo še naprej sistematično in razvojno razvijali enega izmed naših velikih ponosov, ženske smučarske skoke. Še naprej se bomo trudili znatno povečevati tako sredstva kot strokovni štab, da bomo najboljša podpora za naša dekleta A-ekipe ter ostale. Na ekipo in trenerja smo lahko izjemno ponosni, temelji so trdni in prepričani smo, da bomo še naprej dosegali izjemne uspehe in povezovali naše izjemne navijače."

Članki iz rubrike