benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

su
su
1 07.03.2022 15:57:58

BREZ OVINKARJENJA! Trener skakalk izrazil VELIKO RAZOČARANJE nad Planico! Poglejte, kaj ga je zmotilo!

PROFIMEDIA
Sezona smučarskih skokov se bo zaključila že konec tega tedna v Oberhofu.

Slovenske smučarske skakalke se po zgodovinskih olimpijskih igrah niso ohladile. Na norveški turneji sta blesteli predvsem dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj in Nika Križnar, ki je v nedeljo slavila tudi zmago v skupnem seštevku turneje. Slovenski šampionki sta na štirih posamičnih tekmah poskrbeli za kar šest uvrstitev na zmagovalni oder, a je sredi norveške turneje za nekaj grenkega priokusa poskrbela novica o skrajšanju sezone svetovnega pokala.

Že nekaj časa je jasno, da Rusija vsaj do konca te sezone ne bo gostila tekem pod okriljem Mednarodne smučarske zveze, kar v ženskem svetovnem pokalu pomeni, da odpade ruska turneja blue bird (po dve posamični tekmi v Nižnem Tagilu in Čajkovskem), s katero bi se zimska sezona zaključila. Fis je iskal rešitve, slovenske tekmovalke so za nadomestno prizorišče vneto predlagale tudi planiške skakalnice, a so z Mednarodne smučarske zveze nato sporočili, da nadomestnih organizatorjev niso uspeli najti, sezona pa se bo tako zaključila že konec tega tedna z dvema tekmama v Oberhofu.



Kljub odlični formi Slovenk je tako po vodi splavalo še zadnje upanje na morebiten napad na rumeno majico in skupno zmago v svetovnem pokalu, zaradi novega udarca v že tako okrnjenem sporedu pa je bil razočaran tudi glavni trener slovenskih orlic Zoran Zupančič. "Ob dobrih rezultatih izražam tudi veliko razočaranje nad tem, da Planica ni prevzela tekmovanja za finale ženskega svetovnega pokala," je med norveško turnejo dejal slovenski strokovnjak.
Marita Kramer za dokončno potrditev velikega kristalnega globusa sicer potrebuje le še pet točk.

Članki iz rubrike