podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

su
su
0 04.03.2022 14:24:38

KAAAJ?! Skakalni šampion s to potezo PRESENETIL VSE! Poglejte, kaj je STORIL ZA UKRAJINCE! Z vsakim skokom bo ...

PROFIMEDIA
Najboljši skakalec lanske zime se je odločil za dobrodelno pomoč.

Norveški skakalni šampion Halvor Egner Granerud je bil v zadnjih dneh eden najglasnejših podpornikov Ukrajincev v karavani svetovnega pokala. 

Med drugim je podprl idejo, da ruske tekmovalce izključijo iz vseh tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze. "Pri Fisu pravijo, da želijo na vseh tekmah pod njihovim okriljem zagotoviti pošteno igro brez izključevanja. Kako je lahko pošteno in vključujoče, če morajo ukrajinski olimpijci ostajati doma in braniti svojo državo," je zapisal pred dnevi na svojem twitter profilu. Zdaj se je odločil, da Ukrajino podpre tudi neposredno.


"Nekaj dni sem razmišljal, kaj naj naredim, in odločil sem se, da bom doniral 30 norveških kron (približno tri evre) za vsako osvojeno točko svetovnega pokala do konca sezone," je sporočil najboljši skakalec lanske zime, ki je na prvi tekmi norveške turneje zasedel 4. mesto, pred tem pa je na posamični tekmi v Lahtiju slavil zmago. Zbrani denar bo doniral norveškemu rdečemu križu, ki je ustanovil sklad za podporo v Ukrajini.

Granerud je nadaljeval še s pozivom za svoje sledilce: "Vse svoje sledilce vzpodbujam, naj razmislijo, kako lahko pomagajo, saj je do zdaj svoje domove v Ukrajini moralo zapustiti že preko milijon ljudi. Ne vedo, kaj bo z njihovo prihodnostjo. S ponujeno pomočjo me je navdušil predvsem poljski narod; lepo je videti žarek upanja v teh temnih časih."

Članki iz rubrike