sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 21.01.2022 16:12:42

Anamarija Lampič prvo ime devetčlanske ekipe v smučarskem teku

alesfevzer.com
Anamarija Lampič je prvo ime devetčlanske slovenske ekipe v smučarskem teku, ki bo nastopila prihodnji mesec na olimpijskih igrah v Pekingu. Poleg nje bodo tekmovali še Eva Urevc, ki je bila pozitivna na novi koronavirus in ima simptome bolezni, Anja Mandeljc, Anita Klemenčič in Neža Žerjav ter Miha Šimenc, Vili Črv, Janez Lampič in Miha Ličef.

Anamarija Lampič je pred odhodom na OI dejala, da bo zadovoljna, če se bo pri njej uresničila želja vsakega športnika, da osvoji medaljo.

"Zanjo se bom borila, velika kljukica pa bo že, če bom izboljšala svoje uvrstitve s prejšnjih OI," je dejala na video novinarski konferenci. Šesto mesto je osvojila na njenih prvih OI v Pyeongchangu pred štirimi leti na ekipnem sprintu z Alenko Čebašek, mesto nižje je bila v posamičnem sprintu, osma pa v štafeti.

Ocenila je, da je bila njena sezona doslej uspešna, si pa je želela višje od tretjih mest, njenih najboljših v tej zimi. "Novoletna turneja je bila zelo uspešna zame. Takoj po zaključnem vzponu sem šla na višinske priprave, bilo je šestnajst dni sonca, - 10 stopinj Celzija, odlični pogoji. Sem zelo zadovoljna s treningi, forma je dobra, počutje tudi," je zaključne priprave ocenila Lampičeva.

"Včeraj sem prišla domov, sem v Logatcu pri fantu Boštjanu Klavžarju, njegova mama je edina z nama, v Valburgi je hiša polna. Vsak dan se testiram, se pazim, vse kljuke Boštjan razkužuje, tudi druge stvari. Moram še zdržati pet, šest dni. Za vse pa je bilo po prihodu domov najbolj stresno, ker si lahko kjerkoli hitro pozitiven. Na olimpijske tekme sploh ne mislim, komaj čakam, da pridem na Kitajsko in bo ta stres za mano."


V četrtek naslednji teden jo čaka pot v Peking, pred tem bo imela v nedeljo v Planici zadnje intervalne treninge, pozneje pa le lažje. Naslednjo soboto jo čaka ogled olimpijskih prog, 8. februarja pa dan D, tekma v sprintu na slovenski kulturni praznik.

Proge na OI, kot večina drugih, ne pozna. "Videla sem načrte, je na visoki nadmorski višini, ima podoben profil kot planiška z napetimi in dolgimi klanci, ki niso strmi. So iz umetnega snega, ker ni veliko vlage, je sneg počasen, kar mi ni všeč. Ampak bo za vse enako. Kot je tudi dejstvo, da smo mesec dni brez tekem. Upali smo, da bodo zadnje pred OI v Planici, da bi nervozo malo spravili iz sebe," je pojasnila Lampičeva.

Bolj zaskrbljena je Eva Urevc, ki je z Lampičevo lani na svetovnem prvenstvu osvojila bron na ekipni sprinterski tekmi. Bila je namreč sredi tega meseca pozitivna na novi koronavirus. "Od ponedeljka čutim simptome, gre na bolje, še vedno sem v karanteni, 30 minut lahko treniram, na sneg pa še ne morem. Upam, da bom v nekaj dnevih prišla na 90 odstotkov prejšnje zmogljivosti, ter tudi na to, da bom imela čim prej negativen test, da bom lahko šla na OI," je svoje trenutno stanje strnila Urevčeva.

Pred tem je bila na Rogli izolirana, prav zato, da ne bi dobila koronavirusa. Dan pred pozitivnim testom je delala intervalne treninge. "Bila sem v zelo dobri formi. To je seveda sedaj pozabljeno. Mogoče mi je telo sporočilo, da rabim prisilni počitek, če gledam na to malce pozitivno. Naredila bom vse, kar bom lahko, da bom odšla čim bolje pripravljena na OI," je dodala Urevčeva.

Novica o pozitivnem testu je bila zelo slaba za celotno ekipo, tudi za Lampičevo. "Še bolj smo se ustrašili, Urevčeva je bila na Rogli, ne vem, kje se je lahko okužila. Težko je za nas, smučarske tekače, že če se samo prehladiš. Izgubiš formo. Upam, da bo Eva čim manj izgubila in da jo bo bolezen čim manj prizadela. To je sicer velik šok za telo, a upam, da se bomo skupaj borili na OI," je še povedala Lampičeva.

Članki iz rubrike