901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zoran Podkoritnik
Zoran Podkoritnik
0 19.01.2022 14:33:49

STREIF že pokazal svojo moč! Padel na treningu smuka v KITZBÜHLU, odpeljali so ga s HELIKOPTERJEM!

Profimedia
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na prvem treningu smuka pred preizkušnjama v kraljevski disciplini za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu.

Drugi čas si delita Italijan Matteo Marsaglia in Avstrijec Matthias Mayer (+0,22). Od treh Slovencev je najboljša vožnja uspela najmlajšemu. Miha Hrobat je bil 14. (+1,41).

Šestindvajsetletni Hrobat še nikoli ni bil tako dober na smukaških treningih na Streifu. Pred dvema letoma je v Kitzbühelu z 19. mestom na superveleslalomu posegel po najvišji uvrstitvi na tem prizorišču ter bil prvič del dvajseterice. Hrobat je imel številko 48 na startu.


Boštjan Kline je poskrbel za 32. čas treninga (+2,42), Martin Čater, ki je smuka v Wengnu končal na desetem in šestem mestu, je vpisal 39. mesto (+3,44).

Trening je zaznamoval tudi padec Nemca Josefa Ferstla. Ferstl, ki jena Streifu leta 2019 zmagal v superveleslalomu, se je na izstopu iz strmine preveč približal varnostni ponjavi in ​​padel, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Dobra novica je, da se je lahko sam povzpel na reševalne sani.

Uradni preizkus proge je bil na sporedu že v torek, a so ga odpovedali. V četrtek bo sledil še en trening, v petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, tekmovanje, 82. pokal Hahnenkamm, se bo sklenilo v nedeljo s slalomom.

Članki iz rubrike