901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(czs)
(czs)
0 13.01.2022 10:59:52

Šport, ki vam zagotavlja, da boste lahko nastopali tudi v tujini

CZS
Curling je olimpijski šport, ki navduši tudi tiste, ki so bili primorani zaključiti športno kariero v drugih športih.

Vsak športnik se v svojem življenju kdaj znajde pred vprašanjem, ali naj še sploh nadaljuje športno kariero. To vprašanje je v večini posledica poškodb, starosti, pomanjkanja časa ali pa samo sprememba življenjskih ciljev.



Ne glede na to vsi vemo, da pravi športniki običajno po zaključku svojih karier ostanejo aktivni. Poiščejo si športe, v katerih lahko sodelujejo tudi z manjšimi telesnimi napori oziroma manjšimi vložki. Pri iskanju teh "nadomestnih" športov pa se jim znova postavlja kup vprašanj.



Curling je olimpijski šport, ki ponuja rešitev za vsa vprašanja, ki se pojavljajo po zaključku športne kariere v nekem drugem športu. To je tisti šport, za katerega bi lahko rekli, da bo z nekaj sreče pri razvoju v prihodnosti navduševal večino "upokojenih" športnikov.


Vprašanji, ki se pri iskanju "nadomestnega" športa zagotovo pojavita, sta: kako se začnem ukvarjati s curlingom in kakšne so prednosti tega športa?

Na prvo vprašanje je odgovor preprost: vsak, ki se je s curlingom že spoznal, ve, da je začetek v Sloveniji res enostaven. Potrebujemo samo dobro voljo in pripravljenost priti na trening. Zaradi dobre organizacije in ciljev, ki so si jih zastavili pri Curling zvezi Slovenije in v slovenskih curling klubih, je namreč za vse ostalo poskrbljeno. Najnujnejša oprema je na voljo za brezplačno izposojo. Prav tako je poskrbljeno za strokovno pomoč pri začetkih.

In kakšne so prednosti curlinga? Curling je olimpijski šport, ki ga lahko igrajo vsi ne glede na leta, kondicijsko pripravljenost, poškodbe ... To je šport, ki je v svetu vse bolj priljubljen in razvit tudi med neprofesionalnimi igralci. Zaradi tega po svetu neprestano potekajo curling turnirji. Slednje pa za novega igralca pomeni izjemno boniteto, saj so možnosti za nastop na mednarodnih turnirjih tako rekoč neomejene. Ravno to je eden najbolj svetlih čarov tega športa, v katerem že sicer prevladuje duh prijateljstva, fair playa in pravega ekipnega duha. Tekmovalci se z mednarodnih turnirjev vedno vračajo z zanimivimi, nemalokrat hudomušnimi zgodbami, ki so jih doživeli ob tem, ko so spoznali ljudi z vsega sveta. Znanstva, ki jih ljudje sklenejo na takšnih turnirjih, velikokrat prerasejo v dolgoročna prijateljstva. To pa so precej dobri razlogi, ki odgovorijo na vprašanje o prednostih in razlogih, zakaj se začeti ukvarjati s curlingom in ne s kakšnim drugim športom, ki mu primanjkuje možnosti za mednarodne športne izzive in sklepanje mednarodnih prijateljstev.


In zdaj? Če bi tudi vi želeli športno živeti, prepotovati svet in navezati prijateljstva z ljudmi z vsega sveta, je curling pravi šport tudi za vas. Več o začetkih pa povprašajte Curling zvezo Slovenije, www.curling-zveza.si. 

Galerija

Članki iz rubrike