Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 06.03.2021 12:34:12

Eckhoffova nadaljuje serijo s Pokljuke, Klemenčičevi zasledovanje

Profimedia
Junakinja februarskega biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki Norvežanka Tiril Eckhoff nadaljuje dobre nastope. V Novem Mestu na Češkem je kljub zgrešenemu strelu dobila sprint za svetovni pokal. Ukrajinka Julija Džima je zaostala devet sekund, Italijanka Lisa Vittozzi 15, obe pa sta zadeli vseh 10 tarč.

Tridesetletna Eckhoffova, ki je na Pokljuki osvojila šest odličij, od tega štiri zlata, je bila še enkrat nepremagljiva v smučini. Po drugem streljanju je bila še na četrtem mestu, v zadnjih dveh kilometrih in pol pa je ugnala vse tekmice.

Med Slovenkami si oceno solidno zasluži Polona Klemenčič. Z dvema zgrešenima streloma je osvojila 43. mesto in si priborila nedeljsko zasledovanje. Nina Zadravec je zgrešila en strel in bila 83., a bi se tudi z ničlo težko zavihtela med najboljši šestdeseterico, ki bo nastopila v nedeljo. Lea Einfalt pa je morala v kazenski krog kar štirikrat in je med 106 tekmovalkami zasedla 101. mesto.



V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Eckhoffova zdaj že 68 točk prednosti pred rojakinjo Marte Olsbu Roeiseland in 30 pred Švedinjo Hanno Oeberg. V nedeljo ji bo nevarna predvsem Roeiselandova, ki bo šla na tekmo kot sedma z zaostankom 18 sekund.

Ob 15.40 bo v Novem Mestu na sporedu še moški sprint.

Članki iz rubrike