podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

zu
zu
0 16.02.2021 07:18:36

KAJ se dogaja?! KORONAVIRUS tik pred svetovnim prvenstvom spet 'nagaja' SLOVENCEM!

Profimedia
Koronavirus je spet zarezal v slovensko reprezentanco.

Po tem, ko so morali zaradi okužb s koronavirusom oziroma tesnih stikov z okuženim tekme svetovnega pokala izpustiti trije bratje Prevc, koronavirus spet nagaja slovenski reprezentanci. A ne najboljšim skakalcem, temveč je okužb prišlo v ekipi za celinski pokal, a to kljub temu vpliva na sestavo ekipe za naslednjo postajo. 

Odločili so se namreč, da na naslednjo tekmo v Romunijo najboljši skakalci ne bodo potovali, temveč se bodo pripravljali na svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. V Rašnov bodo tako potovali Jelar, Bartol, Cene Prevc in Jernej Presečnik, ki je najbolje uvrščeni na mladinskem svetovnem prvenstvu.

"Ta konec tedna na tekmah svetovnega pokala ne bodo tekmovali Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Domen Prevc. Oni ostanejo doma na treningu, v Oberstdorf pa odpotujejo naslednjo sredo, skupaj s preostalima dvema članoma ekipe, ki bosta določena po drugi tekmi v Rašnovu ta konec tedna. V Romunijo ne potujemo s polno kvoto, saj se je v ekipi, ki je bila na tekmah celinskega pokala, pojavil virus. Zato ne bomo mešali tekmovalcev, ki so kandidati za svetovno prvenstvo s tistimi, ki bi potencialno lahko čez nekaj dni bili tudi okuženi," je povedal vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Gorazd Pogorelčnik.

Članki iz rubrike